Afbeelding
Foto: Wil van Balen

40 jaar tennissen in de Kooistee

Actueel 567 keer gelezen

Hellevoetsluis - Afgelopen zaterdag vierde tennisclub de Kooistee hun veertigjarig bestaan. Dit deden zij door het organiseren van verschillende activiteiten waarbij onder andere Jiske Griffioen, winnares van vijf paralympische medailles en houder van vier Grand Slam titels, uitgenodigd was om een clinic te geven.

Door Wendy de Wit

Ook wethouder Peter Schop was aanwezig en overhandigde een bloemetje en cheque van tweehonderdvijftig euro namens de gemeente. Daarbij gaf hij een mooie speech waarin hij blijk gaf van het vertrouwen dat de gemeente heeft in de vereniging. Hij sprak waardering uit voor de initiatieven die ondernomen worden voor goede doelen.Er worden onder andere tennisballen ingezameld voor Actie4Kids. Een organisatie die schoenendozen met cadeautjes bezorgt bij kinderen die het moeilijk hebben in arme landen. De wethouder wilde graag stilstaan bij de sociale functie die sporten heeft. "Sportverenigingen vormen mede het fundament onder onze samenleving, met elkaar ga je werken aan een gezamenlijk doel."

De wethouder vroeg de leden van de tennisvereniging ook aandacht te hebben voor het verschil dat zij kunnen maken voor mensen in de omgeving die het moeilijk kunnen hebben. Waarna hij kon rekenen op een welgemeend applaus. Voordat het buffet, waar honderdveertig mensen zich voor hadden aangemeld, start komt ook de voorzitter nog even het woord aan alle aanwezigen richten. Stephan Hazebroek is met zijn tweeëndertig jaar jong een voorzitter die al zesentwintig jaar betrokken is bij de tennisvereniging. Eerst als jonge speler en later beseft hij dat hij zelf iets wil bijdragen. Het voorzitterschap is een veelomvattende taak waarbij hij ondersteund wordt door het bestuur en ruim vijfenzeventig vrijwilligers die hem ondersteunen. Dat er zoveel vrijwilligers actief zijn is bijzonder. De vereniging is heel toegankelijk voor jong en oud. Nieuwe leden worden warm ontvangen, en vrijwilligers worden elk jaar met een feest bedankt. Kortom, er is veel persoonlijke aandacht en onder leden een goede sfeer.

De voorzitter benadrukt dat door hun tijd en energie TC de Kooistee nog steeds bestaat en dat de vereniging trots kan zijn op wat zij nu hebben. Waaronder een mooi clubhuis, acht tennisbanen en een padelkooi. Er is goed nieuws; de vergunning voor een tweede padelkooi is door de gemeente afgegeven. Behalve de oud- voorzitters wordt ook Theo van de Wijgaart nog even extra benoemd vanwege zijn legendarische status als 'grondlegger' van de basis van het terrein. Stephan Hazebroek wil graag via Groot Hellevoet vrijwilligers: Marcel, Truus, Cock, Silke, Felicity en Mandy bedanken voor hun inzet voor het jubileum feest.

TCK heeft een vaste plek weten te veroveren in de buurt en in de harten van mensen.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws