Theo van Kralingen

Nieuwenhoorn ook tegen Pelikaan oppermachtig

Sport 128 keer gelezen

Nieuwenhoorn - Nieuwenhoorn heeft voor de districtsbeker na DCV ook tweedeklasser Pelikaan met een 4-0 (0-0) nederlaag terug gewezen.

''We waren veel sterker, maar verzuimden in de eerste helft te scoren. Dat liep in de tweede helft een stuk beter, hebben we de overheersing wel in treffers uitgedrukt. We stonden na vijf minuten spelen al met 2-0 voor en was de wedstrijd gespeeld. We verloren vorig jaar nog met 4-3 van Pelikaan, dus hebben we het nu goed gedaan, zijn we een stuk verder in de ontwikkeling'', aldus trainer Ron van den Berg.
Nieuwenhoorn kwam na een doelpuntloze eerste helft in het tweede deel qua score op toeren. Jeffrey Burger en Tom Sleeuwenhoek op een aangever van Danique Wolters hielpen de zwart witten aan een 2-0 voorsprong. De thuisclub had de wedstrijd onder controle. Roeland de Bruijne en Jeffrey Burger, na een weergaloze actie van Dimitri Gomes Almeida, bepaalden de eindstand op 4-0. Nieuwenhoorn speelt zaterdag uit tegen FC IJsselmonde.

Nieuwenhoorn: Tom van der Leede; Gregory Paul, Mike van de Ruit, Frank Molendijk, Roeland de Bruijne; Danique Wolters (65. Erenay Sinar), Melvin Winterberg, Brandon Nooitmeer (75. Tim van der Lijn ); Jeffrey Burger, Tom Sleeuwenhoek (60. Dimitri Gomes Almeida), Christiaan Dabaghian.