Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Oudste inwoonster Zuidland viert 103de verjaardag

Actueel 526 keer gelezen

Zuidland – Loco-burgemeester Martijn Hamerslag feliciteerde vanmiddag mevrouw Jacoba Breederland-van Bodegom met haar 103de verjaardag. Co Breederland is de oudste inwoonster van Zuidland. Ze vierde vanmiddag haar verjaardagsfeest in Bernissesteyn te midden van familie en bekenden.

Mevrouw Breederland werd op 19 augustus 1916 in Simonshaven als middelste in een gezin van 12 kinderen geboren. In 1936 trouwde ze met de uit Zuidland afkomstige Nicolaas Breederland, die ze ontmoette tijdens dansles boven café Meiburg in Zuidland. Co en haar man kregen zeven kinderen en inmiddels zijn er 66 klein- en achterkleinkinderen. Co's man, die zich opwerkte tot aardappeltussenhandelaar, overleed al in 1961. Hun toen 17-jarige zoon Henk zette de zaak voort. Mevrouw Breederland haalde later op aandringen van haar kinderen haar rijbewijs en reed auto tot ze 80 was. Later had ze nog 10 jaar een relatie, maar woont nu alweer zo'n 33 jaar alleen; eerst in een aanleunwoning en inmiddels in Bernissesteyn in Zuidland.

Volgende week leest u in de papieren editie van Groot Nissewaard het uitgebreide levensverhaal van deze oudste inwoonster van Zuidland.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws