Afbeelding
Foto: Dan Rolandus

Jordi Talen en Roel van Sintmaartensdijk winnen

Sport 139 keer gelezen

Haamstede/Gmundnerberg (Oost.)- Jordi Talen (foto) behaalde met zijn zege in de Ronde van Haamstede voor elite/beloften zijn tweede overwinning. De Spijkenisser liet in de badplaats achtereenvolgens Eloy Raas en Sjors Handgraaf achter zich.

De renner van UWTC De Volharding uit Utrecht won eerder de Ronde van Kralingen. De nationale studentenkampioen op de weg verkeert dit hele seizoen in goede vorm. Zo behaalde hij naast een aantal top-10 plaatsen, onder welke een tiende plaats in de klassieker Omloop van de Glazen Stad, twee keer een podiumplaats in Giessenburg en Alblasserdam.

Roel van Sintmaartensdijk heeft zijn eerste grote vis bij de junioren te pakken. De Zuidlander soleerde in de eerste etappe van de Ronde van Oberösterreich voor junioren van Ansfelden naar Marchtrenk naar de overwinning. Van Sintmaartensdijk had een voorsprong van 27 seconden op het peloton, van wie de Duitser Eduard Brescher de sprint won voor de Noor Vegard Stokke. De renner van Willebrord Wil Vooruit reed twee dagen de leiderstrui. De Duitser Marco Brenner werd op de laatste dag eindwinnaar van de Ronde van Oberösterreich. Roel van Sintmaartensdijk, die eerder opzienbarende klasseringen behaalde in onder meer de Arno Wallaard Memorial (tweede), de Flevo Tour (derde) en de Acht van Bladel (derde), werd elfde in de eindrangschikking.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws