Afbeelding
Foto: Richard Beukelaar

Lizzy V treedt zaterdag op tijdens VestingPop

Actueel 251 keer gelezen

Hellevoetsluis - Zaterdag 3 augustus om 20.15 u staat Lizzy V op de De Waag Acoustic Stage van VestingPop 2019 aan het Zuidfront.

Een tijdstip om in uw agenda te noteren, want haar optreden zal zeker klasse uitstralen. Little Big Secret zal te beluisteren zijn, net als haar songs Faces en Borderlines. Kent u deze nummers nog niet, beluister ze dan op Youtube want met Lizzy V komt er echt een rasartiest naar VestingPop!

We spreken Lizzy V een week voor haar optreden en stellen de vraag hoe ze aan haar artiestennaam komt. Lizzy: "Mijn echte naam is Lisanne Veenendaal, deze naam is in het buitenland moeilijk uit te spreken. Ik koos daarom al snel voor Lizzy V en inmiddels is het zover dat ook mijn ouders en vrienden me met die naam aanspreken." Lizzy is niet bekend van programma's als bijvoorbeeld The Voice, dus vragen we haar naar het pad dat zij heeft bewandeld om te komen waar ze nu is. Lizzy: "Ik ben net als vele anderen begonnen door veel op te treden in kleine circuits, ook hier in Hellevoetsluis. Bij toeval kwam ik in een workshop in contact met de spreker. We waren te laat binnen gelopen bij de workshop en wisten niet wie die persoon was. Later bleek dat Henry Sarmiento te zijn van Sonic Vista Studios Ibiza die daar samenwerkt met artiesten zoals Lady GaGa en David Guetta. Hij nodigde me uit op Ibiza en ik bleef hem mijn muziek toesturen. Zoiets helpt je natuurlijk enorm en ik kan eigenlijk wel zeggen dat er hierdoor deuren voor me zijn opengegaan."

Lizzy V is dus best een gevestigde naam, maar als je haar spreekt blijkt de artiest een gezellig pratende en spontane meid te zijn, zonder een greintje ster-allures. Ze loopt niet in extravagante kleding of bijzonder opgemaakt en zegt daarna gevraagd: "Ik ben liever een mooie persoon dan een mooie gewaarwording".

Je treedt regelmatig op in Amerika, vertel daar eens wat meer over. Hoe kom je daar eigenlijk terecht? Lizzy vertelt dat ze zich in 2015 inschreef op het boekingsplatform Gigstarter. "Nog in de week van inschrijving werd ik geboekt en nadat ik Gigstarter artiest van het jaar werd, kon ik opeens overal gaan spelen". Lizzy V omschrijft haar stijl als Americana met een fijne sfeer er om heen. "Ik ben vrolijk en open van aard en als ik alleen muziek maak dan hoor je dat zeker terug in het uiteindelijke resultaat. Ik maak tegenwoordig in een studio in Stockholm muziek met enkele muzikanten en producers en daar kom ik vaak tot veel gevoeliger muziek en meer poetische teksten. We laten ons daar inspireren door allerlei gebeurtenissen en gesprekken en daaruit ontstaat regelmatig iets moois". Lizzy, wat kunnen de mensen a.s. zaterdag verwachten? "Voor de mensen die mij nog niet kennen, luister eens naar 'Little Big Secret'. Verder zorgen wij in het half uur dat wij optreden voor een fijne sfeer".

VestingPop is gratis. Op het Zuidfront treden op twee podia van 12.00 tot 0.00 uur diverse artiesten op. De timetable is te vinden op VestingPop

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws