Afbeelding
Foto: Ger den Reijer

Lokale ondernemers openen hotel-restaurant in Vesting

Actueel 4.947 keer gelezen

Sinds 2018 stond De Oude Veste in de verkoop, nu zijn de nieuwe eigenaren bekend. Het plan om een hotel-restaurant te vestigen in de oude machinistenschool uit 1887, waar voorheen restaurant Puur was gevestigd, is goedgekeurd door de gemeente.

Wethouder Aart Jan Spoon heeft vorige week de sleutels van De Oude Veste overgedragen aan Willian de Koster, Ronald van Spronsen en Roel Huibers. Zij zijn de nieuwe eigenaren van het pand. Nieuws heet van de naald dus en gisteren hadden wij een gesprek met Ronald van Spronsen, op dit moment uitbater van (Steak)café De Buren.

Ronald – die al sinds 1991 toen hij met de Stoomketel startte in de Vesting werkzaam is - is blij met de aankoop van het schitterende pand. Samen met zijn mede eigenaren ziet hij er naar uit om in dit rijksmonument een restaurant te vestigen. Het hotelgedeelte wordt in combinatie met lunchroom De Waag gerund in de ruimte waar voorheen het museum gevestigd was. "Je komt straks binnen, dan ga je linksaf naar het hotel en rechtsaf naar het restaurant", vertelt Ronald enthousiast. "De hotelkamers liggen met uitzicht op het water aan de achterkant, het restaurant komt aan de voorzijde van het gebouw.

Het gehele Steakcafe gaat over, inclusief alle medewerkers en met (vrijwel) dezelfde kaart. Ik kan niet wachten om daar te beginnen", zegt Ronald, die het restaurant samen met zijn vrouw Dagmar gaat bestieren. Wilian de Koster schuift ook aan: "Het pand staat nu zo goed als leeg, binnenkort start een vrij grote verbouwing. Het is een monumentenpand, maar we zien vooralsnog geen problemen met de zogenaamde omgevingsvergunning. We hopen het hotel rond de Pasen 2020 te openen, met 7 kamers en een suite. We zullen de buurtbewoners zeker tijdig informeren, want transparantie is belangrijk."

Natuurlijk komt er aan het water een mooi terras van maar liefst 5 meter breed en 32 meter lang. Daar liggen dan ook de sloepen die je kunt huren, picknickmand er in, en heerlijk het Haringvliet verkennen. Ronald voegt nog toe: "Met het restaurant hopen we al eerder te kunnen proefdraaien. We mikken zelfs op eind dit jaar. De Hellevoeters zullen hier zeker nog over horen." Als alles straks klaar is, is er een echt rondje Vesting mogelijk, schetst Ronald. Komende vanaf de Museumkade zou er dan een looppad gemaakt kunnen worden langs het terras aan het water. Een pad dat eindigt waar ongeveer het terras van het De Ruyterhuis begint. "Dat zou een prachtig rondje opleveren". Wethouder Aart Jan Spoon stelde al eerder dat hij vindt dat het plan goed past bij wat de gemeente met de Vesting wil bereiken. De Vesting wordt met het nieuwe hotel aantrekkelijker voor bezoekers.Wat er in het huidige De Buren komt willen de heren nog niet zeggen, wel duidelijk is dat een horeca-gelegenheid blijft.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws