Helikoptervluchten, old timer-shows, oude tractoren, muziek, games, theater; het zomerfeest van Tinte bracht het allemaal. (Foto: Jos Uijtdehaage).
Helikoptervluchten, old timer-shows, oude tractoren, muziek, games, theater; het zomerfeest van Tinte bracht het allemaal. (Foto: Jos Uijtdehaage). Foto: Jos Uijtdehaage

Zomerfeest Tinte zit er weer op!

Actueel 497 keer gelezen

Tinte – Niemand die in 1989, toen in Tinte voor het eerst het Zomerfeest werd georganiseerd, kon vermoeden dat het feest er anno 2019 nog altijd is. Sterker nog, de dertigste editie, die van vorige woensdag tot en met afgelopen zaterdag het sociale leven in Tinte beheerste, was op de 'gouden vijfentwintigste editie van 2014 waarin onder anderen Nielson en Roel van Velzen schitterden na, het grootste feest uit de rijke geschiedenis.

Gedurende vier dagen stonden er bij elkaar veertig (!) artiesten en acts in een van de drie tenten op het feestterrein aan de Lodderlandsedijk. En degenen op het eiland Voorne die helemaal niets van het feest hebben meegekregen zijn ver in de minderheid ten opzichte van degenen die ergens vorige week een bezoekje aan het feest brachten.

Muziek en theater waren er volop tijdens het feest, dat vorige week woensdag al meteen de juiste snaar trof door af te trappen met optredens van het dagorkest Voorne-Putten-Rozenburg en een goed bezochte dorpsbarbecue. En ook programmaonderdelen die je vrijwel nergens anders tijdens feesten en festivals ziet, zoals de voor het Tintefeest typerende brandweerwedstrijden voor de jeugd en het boegsprietlopen zorgen voor de specifieke 'Tintesfeer'. Precies tijdens het boeksprietlopen, dat afgelopen zaterdag in het voorprogramma van de afsluitende feestavond met onder meer zangeres Maan en ska- en reggaeband Peen als hoofdacts plaatsvond, viel er wat regen in de verder zonovergoten feestweek. Maar niemand die erom maalde. Bij het boegsprietlopen is het halen van een nat pak in een zo opvallend mogelijke uitdossing juist een doel op zich. 

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Lees meer lokaal nieuws op www.weekbladwestvoorne.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws