Dubbeltoernooi LTV Bernisse uitstekend verlopen | Voorne-Putten.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366063&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorne-putten.nl
Annekemieke van de Wacht-Kruit (l) en Rebecca Swinkels (r) zagen het toernooi bij LTV Bernisse vlotjes verlopen.
Annekemieke van de Wacht-Kruit (l) en Rebecca Swinkels (r) zagen het toernooi bij LTV Bernisse vlotjes verlopen. (Foto: Peter de Jong)

Dubbeltoernooi LTV Bernisse uitstekend verlopen

  •   205 keer gelezen   Actueel

Heenvliet – Onder uitstekende omstandigheden is afgelopen week het dubbeltoernooi van LTV Bernisse afgewerkt. Deelnemers waren er voldoende, bij de club die vorig jaar nog de noodklok luidde en vooral verlegen zat om nieuwe leden.

Alex Hordijk

Tevens waren de weergoden het toernooi ook gunstig gezind en hoefde men geen enkele dag uit te wijken vanwege slechte weersomstandigheden. Een trend van de laatste jaren bij de diverse tennistoernooien in ons land, het spelen in poulevorm kon ook in Heenvliet niet worden voorkomen op het gezellige tennispark aan de Hugo van Voorneweg.

Nieuwe wedstrijdleiders
Dit jaar was het voor de organisatie best wel spannend hoe het ging verlopen. De oude wedstrijdleiding had vorig jaar aangegeven te stoppen en dus sprongen Rebecca Swinkels, haar zus Fabiënne en wedstrijdleider Annemieke van de Wacht-Kruit in het achtergebleven gat. 'We wilden dolgraag dat het dubbeltoernooi, dat dit jaar al voor de 44e keer wordt georganiseerd, door zou gaan. Dus hebben wij ons opgeworpen om dit te gaan doen We doen het met een klein team. We zijn in november al voor de eerste keer bij elkaar geweest', zegt een enthousiaste Rebecca Swinkels. 'Toen ben ik de cursus voor wedstrijdleider gaan doen. Je moet als wedstrijdleider gecertificeerd zijn. Vervolgens zijn we in februari naar het programma gaan kijken. Half mei zijn de eerste inschrijvingen al binnengekomen. Zodra de competitie klaar is merk je wel dat het harder gaat lopen. Een hoop mensen komen we in competitieverband tegen. We kennen de meeste deelnemers dus wel. We spraken van de week met de organisatie van Zwartewaal en die vond dat wij het niet slecht doen met de deelnemers deze week', vult Annemieke van de Wacht-Kruit aan.

Verhinderingen
Toch loopt de organisatie van het toernooi tegen dingen aan, die als ze dit van tevoren hadden geweten toch anders zouden doen. Er is één grote ergernis. 'Wij vinden de verhinderingen heel erg lastig. Sommige komen met drie dagen en dan de tegenstanders ook nog, dus is dat heel lastig te plannen. Dan wijzigt dat tussendoor ook nog eens. We hadden maar zeven partijen in het voorweekend en moeten dus de rest door heel de week plannen. We hebben op drie van de vier banen maar licht. Dat programma is dan vol en met poules wordt het dan lastig om nog echte finales te organiseren. Volgend jaar willen we dan ook maximaal twee verhinderingen in de week en niet in het slotweekend', gaat het duo van LTV Bernisse verder.

Gezelligheid
Naast het sportieve deel, wil men bij de tennisvereniging uit Heenvliet ook veel aan de gezelligheid doen tijdens het toernooi. 'Op vrijdagavond beginnen we wat eerder en dan hebben we een avond met een BBQ. Daar worden de duels omheen gepland. We hadden dit jaar natuurlijk ook nog een uitstekend presterend dames voetbalelftal. Daarom begonnen we op de woensdag ook eerder. Dan kunnen we met elkaar ook naar het voetbal kijken. Doordat ze de finale haalden, speelden ze ook nog op zondag, dus hadden we daar mee gehouden', zegt Rebecca Swinkels, die zelf naast tennis ook voetbalt bij GHVV'13 in het dorp. Dit jaar konden mensen zich inschrijven voor 39 onderdelen. 'Dat is iets teveel denk ik, dus dat zullen we volgend jaar gaan inperken. Samen met het bestuur, vrijwilligers en de dames in de keuken hebben we er een hele leuke week van gemaakt', besluiten de dames van LTV Bernisse. Alle uitslagen van de afgelopen week vindt u op www.toernooi.nl.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366063&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366067&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366064&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>