Regisseur/cameraman Willem Berents tijdens de eerste opnames op het terrein van BP https://vimeo.com/346070778
Regisseur/cameraman Willem Berents tijdens de eerste opnames op het terrein van BP https://vimeo.com/346070778 Foto: PR

WildPort of Europe - De Nieuwe Wildernis 2.0

Actueel 206 keer gelezen

Rotterdam– BP heeft zich als sponsor verbonden aan het brede natuurfilm- en mediaproject 'Wild Port of Europe - De Nieuwe Wildernis 2.0'. Dit betreft een bioscoopfilm met daaraan verbonden lesmateriaal voor basis- en voortgezet onderwijs over de spectaculaire veerkracht en dynamiek van de natuur in het grootste en drukste industriegebied van Europa, dat zich uitstrekt van Maasvlakte 2 in Rotterdam tot de havens van Moerdijk. De film wordt geproduceerd door EMS FILMS en Veldkijker.

BP draagt bij aan het totale budget van dit project en stelt daarnaast het terrein van haar raffinaderij in de Europoort beschikbaar voor het maken van filmopnames van de flora en fauna.

Durf, pioniersgeest en aanpassingsvermogen
Wild Port of Europe speelt zich af in twee werelden die op het eerste gezicht onverenigbaar lijken: de wereld van de zware industrie aan de ene kant en die van de vrije en spontane natuur aan de andere kant. De film laat zien hoe de natuur zich in het economische hart van Europa even dynamisch ontwikkelt als de menselijke bedrijvigheid. Dit stelt bijzondere eisen aan de 'bewoners' en vraagt om durf, pioniersgeest en een groot aanpassingsvermogen. Dat dit goed lukt, blijkt uit het feit dat het gebied inmiddels is uitgegroeid tot een van de soortenrijkste gebieden in Europa.

Bron van inspiratie
Ruben Beens, CEO BP Nederland: 'Door onze raffinaderij zijn wij nauw verbonden met het industriegebied Rotterdam-Moerdijk. Wij leveren graag onze bijdrage aan het in beeld brengen van de onverwachte natuur in dit gebied, zodat iedereen hiervan kan genieten. Bovendien zal het op de film gebaseerde lesmateriaal schoolkinderen in het hele land bewust maken van de kracht van de natuur in dit gebied en hiermee als bron van inspiratie voor hen dienen.'  Ignas van Schaick van EMS FILMS dat de bioscoopfilm samen met Veldkijker produceert: 'We zijn heel blij met de steun van BP. Een natuurfilm maken in het havengebied is niet mogelijk zonder de steun en het vertrouwen van bedrijven die ons toegang verschaffen tot hun terrein. We voelen ons net als veel van de hier aanwezige dieren en planten pioniers in het streven naar het verrassend in beeld brengen van de rijke natuur in de havens.'

De film wordt naar verwachting in het najaar van 2021 gelanceerd; het educatieve pakket een half jaar eerder.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws