Kunstwerkroute Westvoorne: zonnige ronde voor liefhebbers | Voorne-Putten.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366063&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorne-putten.nl
De 'papieren schilderijen' van Ingrid Maria Stockman waren blikvangers in Tintestein in de Kunstwerkroute Westvoorne. (Foto: Jos Uijtdehaage).
De 'papieren schilderijen' van Ingrid Maria Stockman waren blikvangers in Tintestein in de Kunstwerkroute Westvoorne. (Foto: Jos Uijtdehaage). (Foto: Jos Uijtdehaage)

Kunstwerkroute Westvoorne: zonnige ronde voor liefhebbers

  •   28 keer gelezen   Actueel

Westvoorne De Kunstwerkroute Westvoorne die vorige week vrijdag en afgelopen zaterdag en zondag voor de veertiende keer kon worden gevolgd, heeft inmiddels wel een reputatie opgebouwd als het gaat om fraaie weersomstandigheden.

Ook nu reden en fietsten de liefhebbers weer onder een stralend zonnetje van adres naar adres, herkenbaar aan de sikkelvormige blauwe vlaggen die de dertien deelnemende locaties in Oostvoorne, Rockanje en Tinte markeerden.

In trek
De Dorpskerk van Oostvoorne waar Margi Geerinks en Simone Bolijn-Ahrens hun foto- en sieradenkunst exposeerden en SCC De Man, waar schilderijen en ruimtelijk werk van Joke van Erkel, schilderijen van Dick van Gelderen, glaskunst van Antoinette Cremers en sieraden van Maaike Bots te bewonderen waren, waren als nieuwe locaties vooral op zaterdag zeer in trek. Mede omdat het heringerichte Dorpsplein die dag officieel werd geopend en ook de tussenexposities in de aan het Kerkplein gelegen Oudheidkamer van Oostvoorne voor het eerst te bezichtigen waren.

Nieuw
Ook de Korenmolen aan de Oostvoornse Molendijk en huize Bella Vista aan de donselaar in Oostvoorne waren expositieplekken die nog nooit eerder in de Kunstwerkroute waren opgenomen. In de molen exposeerde Bert Koerts zijn recyclekunst en in Bella Vista, was het een drukte van belang tijdens het bezichtigen van de kunst van Anke van der Kwaak (keramiek), Joke Kuil (sieraden) en Alice van Kempen (fine art en fotografie), en misschien ook wel het bekijken van het fraaie huis van de familie Lens.
En natuurlijk ontbraken de 'vaste expositielocaties' zoals hotel 't Wapen van Marion in Oostvoorne, bezoekerscentrum Tenellaplas en de Zeewegpottenbakkers aan de Zeeweg in Rockanje en Tintestein aan de Strypsedijk in Tinte niet. Terug van weg geweest als expo locaties waren de fraai in de Oostvoornse duinen gelegen Duntun, Middelweg 36 en atelier Imago aan de Oostvoornse Orchislaan. Wegens succes geprolongeerd waren de locaties Koepel Zeeburg (sieraden van Dominiek Steinmeijer en grafiek- en glaskunst van Iris van Lavieren) en Zeeweg 14 (stenen sculpturen van Nell Boerma).

Gevarieerd
In de Kunstwerkroute Westvoorne 2019 was het werk van bij elkaar 48 verschillende kunstenaars opgenomen. Schilderkunst (waaronder oliepastels, aquarellen, portretten), fotografie, textiele werkvormen, goudsmeedkunst, glaskunst, sieraden, keramiek, recyclekunst, stenen en houten sculpturen, collages en mixed media een gevarieerd aanbod, waarin sieraden met het aanbod van zes kunstenaars domineerden. Op naar volgend jaar als de Kunstwerkroute in 2020 het derde lustrum viert.

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Lees meer lokaal nieuws op www.weekbladwestvoorne.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366063&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366067&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366064&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>