De werkgroep 'herinrichting Dorpsplein Oostvoorne' is trots op het resultaat. (Foto: Jos Uijtdehaage).
De werkgroep 'herinrichting Dorpsplein Oostvoorne' is trots op het resultaat. (Foto: Jos Uijtdehaage). Foto: Jos Uijtdehaage

Dorpsplein Oostvoorne: mediterrane ontmoetingsplek

Actueel 490 keer gelezen

Oostvoorne – Mede door stralende weer, maakte het vernieuwde Dorpsplein afgelopen zaterdag tijdens de officiële opening bijna een mediterrane indruk. De ondernemers langs het plein, die participeerden in de werkgroep die betrokken was bij de herinrichting, lieten met ballonnen, aanbiedingen en een draaiorgeltje duidelijk zien dat er wat te doen was.

En omdat het Dorpsplein op de route lag van het Kunstwerkrondje Westvoorne dat afgelopen weekeinde voor de veertiende keer werd georganiseerd, was het plein zaterdag een zeer gewilde plek om even te rusten en er wat te eten en/of drinken. De schaduw onder de stokoude beukenbomen, die bij de restauratie/herinrichting gelukkig allemaal bewaard zijn gebleven, maakte het aangenaam toeven.

Bankje
Met het verwijderen van het voor de opening tijdelijk met cadeaupapier ingepakte bankje op de hoek, werd het Dorpsplein officieel in gebruik genomen. Kort daarvoor had burgemeester De Jong in zijn openingsspeech duidelijk gemaakt dat het plein een aanwinst is voor Oostvoorne. En waarschijnlijk is er niemand die het niet met die woorden eens zal zijn. Er is parkeerruimte voor bezoekers van de winkels aan het plein en ruimte voor activiteiten.

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Lees meer lokaal nieuws op www.weekbladwestvoorne.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws