De pluktuin aan de Bollaarsdijk in Oostvoorne is vanaf heden geopend voor publiek
De pluktuin aan de Bollaarsdijk in Oostvoorne is vanaf heden geopend voor publiek

Pluktuin Oostvoorne aan de Bollaarsdijk vanaf nu open

Actueel 2.798 keer gelezen

Oostvoorne - Afgelopen zaterdag was het de eerste dag dat er zelf veldbloemen geplukt konden worden bij Pluktuin Oostvoorne aan de Bollaarsdijk. Het fraaie weer zorgde ervoor dat het al vroeg druk werd.

Concept
'Een bezoek aan ons moet echt een leuk uitje zijn voor mensen,' zegt Michelle, eigenaresse van Pluktuin Oostvoorne. 'We werken volgens een eenvoudig concept. Je krijgt een mandje en schaartje te leen, een korte uitleg hoe de bloemen het beste geplukt kunnen worden en dan kan je heerlijk tussen de 50 verschillende bloemsoorten lopen en de mooiste plukken. Daarna kan ik er een leuk boeket van schikken. Of je doet het zelf. Na het plukken kunnen de bloemen even naar de 'bloemenparkeerplaats' en is er tijd voor een kop koffie of thee.'

Imkerij
Naast zijn er in de Pluktuin Oostvoorne ook drie bijenvolken. En er is een demonstratiekast. waarin je de bijen aan het werk kan zien. De honing die bijenvolken maken wordt verkocht wordt op de Pluktuin. Tijdens de Landelijke Imkerijdagen op 13 en 14 juli gaan imkers van alles te vertellen over de bijen.

Pluktuin Oostvoorne is open van woensdag t/m zaterdag van 10u tot 17u en is gelegen aan de Bollaarsdijk 6a in Oostvoorne. www.pluktuinoostvoorne.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws