Het podium bij de mannen na de tien Engelse Mijlen van de Potrozenloop van Voorne atletiek. (Foto: Wil van Balen). Foto: WILVANBALEN

Potrozenloop prooi voor Cornelis Chatziioannou

Actueel 165 keer gelezen

Brielle – Onder bijna tropische omstandigheden werd afgelopen donderdag in Brielle de jaarlijkse Potrozenloop gelopen. Ondanks de warmte waren er ruim honderd atleten die een van de drie afstanden waarop kon worden deelgenomen, volbrachten.

Op de tien Engelse mijl (± 16 kilometer) finishten bij elkaar 21 atleten. Winnaar Cornelis Chatziioannou en nummer twee, Ricardo StNicolaas, waren in het deelnemersveld bij de mannen een klasse apart. De twee gaven elkaar maar heel weinig toe, maar in de slotfase sloeg Chatziioannou een gaatje, waardoor hij toch nog meer dan anderhalve minuut voor StNicolaas over de finish kwam: 56.15 tegen 57.56. Nummer drie Marcel Gelton moest bijna negen minuten toegeven op StNicolaas: 1.06.24.

Gros
Het gros van de deelnemers (50) startte donderdag op de tien kilometer die bij de mannen werd gewonnen door Ruud Vette uit Brielle. Vette bleef bijna naamgenoot Ruud de Vette 19 seconden voor: 38.00 om 38.19. De Vette op zijn beurt klopte in een adembenemende eindsprint om de tweede plaats Martin Rohleder uit Rockanje met twee seconden…De 5 kilometer, waarin 38 lopers finishten, werd gedomineerd door het Brielse talent Tjark Klee. Klee was meer dan een minuut sneller dan nummer twee, Pieter-Jan Griep.