De oudste en jongste veteraan hadden elkaar een hoop te vertellen.
De oudste en jongste veteraan hadden elkaar een hoop te vertellen. Foto: Foto-OK.nl

Burgemeester verwelkomt Nissewaards veteranen

Actueel 169 keer gelezen

Spijkenisse – Burgemeester Van Oosten ontving gisteren aan het einde van de middag in het stadhuis een groot aantal veteranen en hun partners. Alle in Nissewaard wonende veteranen werden voor deze twaalfde editie van de lokale veteranendag uitgenodigd. De gemeente Nissewaard is trots op haar veteranen en doet jaarlijks, als blijk van waardering en bewondering voor de geleverde prestaties, iets terug.

Nissewaard telt 440 veteranen, waarvan er nog 18 in actieve dienst zijn. Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst in het stadhuis wordt vooral veel bijgepraat en biedt de veteranen en hun familie de gelegenheid om onder het genot van een drankje  en de gezamenlijke maaltijd, ervaringen te delen met mede veteranen.

Ook de in 1921 geboren meneer Knol die diende in Nederlandse-Indië en Nissewaards oudste veteraan is, was bij de bijeenkomst aanwezig. De 29-jarige Renée Maas uit Spijkenisse was de jongste aanwezige veteraan. Zij werd uitgezonden naar de missie in Afghanistan. Ook zij had gehoor gegeven aan de uitnodiging voor de veteranenbijeenkomst en ging op de foto en in gesprek met haar 69 jaar oudere collega-veteraan.

Na het welkomstwoord van de burgemeester, een minuut stilte ter herdenking van de inmiddels overleden veteranen en het zingen van het volkslied, volgde het diner in de vorm van een Indisch buffet als vast onderdeel van de jaarlijkse bijeenkomst.

Sinds 1940 werden 650.000 Nederlanders ingezet bij drie oorlogen en bijna 100 vredesmissies. Nederland telt bijna 110.000 veteranen waarvan iets meer dan de helft heeft deelgenomen aan kleinere en grotere missies in tal van landen over de hele wereld.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws