Afbeelding
Foto: pixabay

Mag ik echt niet meer appen, bellen en naar muziek luisteren op de fiets?

Actueel 428 keer gelezen

Appen, bellen en muziek luisteren op de fiets mag vanaf 1 juli niet meer. Doe je het wel dan riskeer je een boete van €95,-.

Nog een paar dagen en dan gaat de nieuwe wet in werking waarin het strafbaar is gesteld om de mobiele telefoon op de fiets te gebruiken. Door het wetsvoorstel dat is aangenomen mag je behalve je mobiele telefoon ook geen navigatiesystemen, tablets of muziekspelers meer vasthouden tijdens het fietsen. Handsfree van de telefoon gebruik maken is overigens wel toegestaan. Ook handsfree navigeren en muziek luisteren mogen nog wel. Bijvoorbeeld via een koptelefoon waarmee je het apparaat bedient. Je moet wel zorgen dat je het omgevingsgeluid nog hoort. Bijvoorbeeld door maar 1 oordopje te gebruiken. Of het volume laag te zetten.Uiteraard moet je wel op het verkeer blijven letten. Je mag geen gevaarlijke situaties veroorzaken voor anderen.

Als je stilstaat mag je je telefoon of een ander mobiel elektronisch apparaat wel vasthouden en gebruiken.

Gebleken is dat met het gebruik van de mobiele telefoon op de fiets ernstige ongevallen zijn veroorzaakt. De aandacht voor het verkeer is daarmee afgeleid.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws