Gemeente zet in op 'onderwijs en zorg dichtbij' | Voorne-Putten.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366063&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorne-putten.nl

Gemeente zet in op 'onderwijs en zorg dichtbij'

  •   115 keer gelezen   Actueel

Hellevoetsluis - Gemeente Hellevoetsluis wil samen met het onderwijs inzetten op 'onderwijs en zorg dichtbij' door kinderen inclusief onderwijs aan te bieden. Kinderen van basisscholen, kinderopvang en kinderen die extra aandacht nodig hebben delen één gebouw.

Deze aanpak is voor Hellevoetsluis nieuw en mogelijk gemaakt door de ontwikkelingen van het project 'Sportlaan en omgeving'. Met dit project wordt onder meer een nieuw integraal kind centrum (IKC) gebouwd. Om deze vorm van onderwijs mogelijk te maken vraagt het college van B&W de gemeenteraad 9 ton aan extra financiële middelen.

Onderwijs en zorg dichtbij
Inclusief onderwijs brengt onderwijs, opvang en zorg bij elkaar. Zo ontstaat er ruimte voor behandeling binnen het IKC door bijvoorbeeld de fysio, logopedist, coaches en andere specialisten. De kinderen moeten uiteindelijk profiteren van deze intensieve samenwerking. Sylvain Bogerd (directeur fusieschool Wateringe/Montessori en 't Schrijverke) "Doordat de verschillende disciplines met deze aanpak binnen het IKC intensief gaan samenwerken kunnen we kinderen met specifieke hulpvragen beter ondersteunen. Zo maak je het voor alle kinderen mogelijk om ze in hun eigen vertrouwde omgeving, dichtbij huis, te houden en naar school te laten gaan''.

Voor deze innovatieve vorm van onderwijs, opvang en zorg is extra ruimte in het IKC. In de bouwplannen is rekening gehouden met een flexibele indeling. Hiervoor krijgt het gebouw uitbreiding op de hoekpunten die zorgen voor extra vierkante meters. Voor deze uitbreiding is een extra budget van 898.675 euro nodig.

Het college van Hellevoetsluis wil gelijke kansen voor kinderen ongeacht de persoonlijke situatie, afkomst of leeftijd. ,"Deze visie op onderwijs is er al geruime tijd in Hellevoetsluis. Met ontwikkelingen binnen het project Sportlaan en omgeving' krijgen we nu de unieke kans om hier invulling aan te geven. En deze kans willen we natuurlijk benutten. Alle kinderen in Hellevoetsluis hebben recht op gelijke kansen en behandeling, dat verdienen zij. Zij zijn immers onze toekomst en daar moeten we in investeren. Als college willen we hier samen met het onderwijs, opvang en zorg de komende tijd werk van gaan maken'', aldus wethouder Hans van der Velde.

Hoge kwaliteit en veiligheid buitenruimte
Gemeente Hellevoetsluis wil ook inzetten op een kwalitatief goede en veilige buitenruimte. Hierbij hoort een aanpassing van verkeerssituatie van het Sportlaangebied. De bedoeling is om deze in te richten als 30 kilometerzone. In plaats van een standaard geluidswal, komt er een geluidswerende muur aan de kant van het bedrijf Helvoet. Wethouder Peter Schop: "Die muur wordt een groot beeldbepalend object in de wijk. En die mag, naast een goede functie, ook een mooie uitstraling hebben. Dat komt de kwaliteit van de wijk ten goede. Hij moet ervoor zorgen dat de mensen die daar komen te wonen geen geluidsoverlast van het bedrijf Helvoet ondervinden. We kijken of daar ook een speeltuintje bij kan worden aangelegd''. De aanpassingen vragen om extra geld. ,,Maar dat is wat ons betreft ook echt nodig. We willen dat het Sportlaangebied een mooie en veilige omgeving wordt om te verblijven. Een gebied waar je fijn kunt wonen en leven en waar kinderen heerlijk kunnen spelen."

Verhogen kredieten Sportlaan en omgeving
Eerder maakte gemeente Hellevoetsluis bekend dat het college de gemeenteraad om extra financiële ruimte gaat vragen voor het project. Uit de jaarlijkse financiële herijking kwam naar voren dat de kosten voor het integraal kind centrum (IKC) en de openbare ruimte hoger uitvallen. Voor de openbare ruimte gaat het om ruim 1 miljoen euro en voor het IKC 2,5 miljoen euro -waarvan 9 ton voor de uitbreiding van het gebouw- . De belangrijkste oorzaak voor de hoger uitgevallen kosten is de flinke stijging van de bouwkosten (uurtarieven en materiaalprijzen). De extra financiering komt neer op 116.122 euro op de jaarlijkse begroting van de gemeente.

De gemeenteraad behandelt het voorstel op 4 juli 2019.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366063&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366067&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366064&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>