Afbeelding

Roparunteam Vrienden van Oostvoorne maakt van 1e lustrum een sportief feestje

Actueel 187 keer gelezen

Oostvoorne - Daar waar Roparunteam 137 in het verleden al blij was dat iedereen voor het donker over de meet was, verraste het in de 5e editie door al rond 13.30 uur bij de eerste 20 teams te finishen na 48 uur daarvoor te zijn gestart in Parijs. Familie en vrienden moesten derhalve vroeger uit de veren om het team eerder die ochtend traditioneel binnen te halen in de gezellige doorkomstplaatsen Oud-Beijerland, Barendrecht en later in Rotterdam.

Hoewel de tijden wel het laatste zijn waar Roparunteam 137 mee bezig is, geeft het toch aan dat ook op het sportieve vlak stappen zijn gezet. Veel belangrijker is echter dat ook deze Roparuneditie weer bol stond van de teamspirit, emotie en uiteindelijk trots.

Trots op elkaar maar ook juist op iedereen die het team heeft ondersteund. Neem de kinderen van groep 3 t/m 8 van de CNS die met de sponsorloop maar liefst 842 sponsors wisten te vinden. Een sponsor vinden is 1, maar om dit om te zetten in een sponsorbedrag, moet je nog wel zoveel mogelijk rondjes rennen. En dat deden de kinderen (met de juffen!) op vrijdag 24 mei jl. op het terrein van vv OVV. Met een uiterste inspanning hebben de kinderen een recordbedrag van EUR 7.183,65 bij elkaar gerend! Een prestatie om stil van te worden.

Maar ook de dineravond bij Hotel van Marion, de Roparundag bij Ovv en alle sponsoren, die Roparunteam 137 op welke wijze dan ook hebben ondersteund, hebben ook dit jaar weer geleid tot een mooi sponsorbedrag voor de Stichting Roparun. In 5 jaar tijd is de totale opbrengst hiermee gegroeid naar bijna EUR 100.000,--. Een bedrag waar Roparunteam 137 nooit over durfde te dromen bij de start in 2015. Misschien nog wel belangrijker dan het bedrag is de saamhorigheid waarmee het is vergaard. Roparunteam 137 dankt dan ook een ieder, die op welke wijze dan ook een bijdrage heeft geleverd. Dit geld is nu eenmaal belangrijk om het doel achter de Roparun te ondersteunen.

In de afgelopen 28 jaar heeft Roparun ruim 78 miljoen euro bijeen gelopen. Met dit geld worden initiatieven ondersteund die een steentje bijdragen aan kankerpatiënten en hun families in een akelige periode; dit onder het motto: 'Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven'. Te denken valt aan de ondersteuning van hospices, familiehuizen maar bijvoorbeeld ook van Villa Pardoes, een vakantiecomplex bij de Efteling waar kinderen met hun familie even een zorgeloze tijd kunnen doorbrengen.

Roparunteam Vrienden van Oostvoorne kijkt terug op 5 mooie Roparuns. Een levenservaring voor de deelnemers. Maar ook een groot compliment voor de Oostvoornse samenleving voor de wijze waarop zij dit initiatief heeft omarmd. Dit gaf het team telkens weer het gevoel er niet alleen voor te staan. En dat is nu precies waar de Roparun om draait. Meer weten over Roparun of Roparunteam Vrienden van Oostvoorne? Kijk op www.roparun.nl resp. www.roparunteam137.nl

Lees meer lokaal nieuws op www.weekbladwestvoorne.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws