Afbeelding
Foto: PR

Hellevoeter Fouad Hsaini eindigt op 6e plaats Sterkste man ter Wereld

Actueel 777 keer gelezen

Ulft - Afgelopen zondag namen de vijftien sterkste mannen ter wereld het tegen elkaar op in Ulft. Er deden maar liefst drie Nederlanders mee aan deze editie van de Sterkste man ter Wereld waaronder Hellevoeter Fouad Hsaini.

Tijdens de wedstrijd in Ulft moesten de mannen bij het eerste onderdeel, de truckpull , een vrachtwagen van 17.000 kilo in maximaal 75 second zover mogelijk, en maximaal 25 meter, voortrekken.  Hsaini, wist 12.83 meter af te leggen. Ook werden onder meer auto's zo vaak mogelijk opgetild, stenen van 120 tot 200 kilo gedragen, tractorbanden van 400 kilo acht keer achter elkaar omgeflipt en twee scooters boven het hoofd getild. Een ware titanenstrijd.

"Ik heb eigenlijk mijn gewicht niet mee voor zo'n wedstrijd", vertelt Hsaini (38). "Ik ben een lichtgewicht met mijn 115 kilo. Sommige deelnemers wegen wel 180 of meer." Hsaini behaalde zondag een zesde plaats tijdens de wedstrijd in Ulft. Hsaini won in 2015 de Dutch Strongman Cup en ook behaalde hij bij de Sterkste man van Zuid Holland in datzelfde jaar de 1e plaats.

Voor het eerst in de geschiedenis van de jaarlijkse Strongman Champions League, dat werd opgericht in 2008, is er een Nederlandse winnaar: Alex Moonen. De mannen moeten aan 14 wedstrijden meedoen in verschillende landen om aan een puntentotaal te komen waardoor uiteindelijk de sterkste man ter wereld bekend kan worden gemaakt.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws