De minister wil niks weten van vaste openingstijden van de brug vanwege de zeescheepvaart.
De minister wil niks weten van vaste openingstijden van de brug vanwege de zeescheepvaart. Foto: P. de Haas

Geen eerdere renovatie of vaste openingstijden voor Spijkenisserbrug

Actueel 173 keer gelezen

VVD Tweede Kamer Remco Dijkstra heeft vorige maand vragen gesteld aan de minister m.b.t. de storingen van de Spijkenisserbrug.

Uit de antwoorden van de minister blijkt dat een eerdere renovatie van de brug niet tot de mogelijkheden behoort. Op dit moment wordt de technische staat van de brug in kaart gebracht en zodra dat onderzoek is afgerond wordt de renovatiescope bepaald. De minister benadrukt dat de duur van het onderzoek niet verkort kan worden. Er worden o.a. intensieve inspecties uitgevoerd en uitgebreide berekeningen. Als het onderzoek op een grover niveau wordt uitgevoerd, is er grote kans op vertragingen tijdens de renovatie. Wel kijkt de minister naar technische maatregelen die vooruitlopend op de renovatie de storingsgevoeligheid af laten nemen.

Samen met de gemeenten Nissewaard en Rotterdam wordt er gekeken naar mogelijkheden om bij een langdurige storing het langzaam verkeer te faciliteren d.m.v. extra openbaar vervoer of tijdelijk vervoer over water.

Vaste openingstijden zoals bij bijvoorbeeld de Erasmusbrug wil de minister niet hanteren. Zeescheepvaart houdt voorrang ten opzichte van het wegverkeer dus zodra een schip zich aandient, gaat de brug open. Ook in de spits.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws