D66 stelt vragen aan college over verkeersoverlast op het Slagveld en in het verlengde daarvan de Batterijweg
D66 stelt vragen aan college over verkeersoverlast op het Slagveld en in het verlengde daarvan de Batterijweg

Verkeersoverlast op het Slagveld

Actueel 684 keer gelezen

Brielle – Bewoners van het Slagveld ondervinden veel hinder van het doorgaande verkeer naar de binnenstad en naar camping De Meeuw. D66 heeft het college vragen gesteld welke maatregelen het wil gaan nemen om deze overlast aan te pakken. Met de inmiddels binnengekomen antwoorden is men echter niet zo blij. Afgevraagd wordt of de bewoners daar wel iets mee opschieten.

Zo wordt er geen vrachtverkeerbeperking opgelegd en ook geen parkeerverbod ingesteld. Wethouder Robert van der Kooi meldde dat er afspraken met camping De Meeuw zijn gemaakt dat een groot transport ruim van te voren moet worden gemeld aan de gemeente zodat er een tijdelijk parkeerverbod kan worden ingesteld. Ook moet De Meeuw de bewoners vooraf op de hoogte brengen.

Permanente bewoning op 'De Meeuw'
Een van de vragen van D66 betrof de permanente bewoning van de camping. Het college antwoordde dat er volgens de Basis Registratie Personen 28 personen staan geregistreerd. Volgens het bestemmingsplan is er slechts recreatief nachtverblijf mogelijk. Permanent verblijven mag dus niet. Het onderwerp wordt volgens de wethouder overigens meegenomen in het regionale onderzoek naar de problematiek van flex-wonen.

Wethouder Van der Kooi liet verder weten dat er op dit moment andere prioriteiten zijn. D66 bezint zich op mogelijke vervolgstappen.

Lees meer lokaal nieuws op www.brielsnieuwsland.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws