De leerlingen van het tweede leerjaar van het Maerlant Brielle liepen en fietsten afgelopen maandag een Run-Bike-Run voor het goede doel.
De leerlingen van het tweede leerjaar van het Maerlant Brielle liepen en fietsten afgelopen maandag een Run-Bike-Run voor het goede doel.

Maerlant-leerlingen spannen zich op Run-Bike-Run in

Actueel 306 keer gelezen

Brielle – Afgelopen maandag werd op het Maerlant alweer voor het derde jaar een Run-Bike-Run gehouden voor het goede doel. Traditioneel spannen de leerlingen van klas 2 van het Maerlant zich elk jaar fietsend en rennend in voor Roparunteam De Estronrunners.

De run-bike-run is een van de onderdelen van de sportdag voor de tweedeklassers van het Maerlant. Zo'n 270 leerlingen van de Brielse scholengemeenschap renden en fietsten zo hard als ze konden om aan de hand van het aantal afgelegde ronden het sponsorbedrag voor de Estron Runners zo hoog mogelijk te maken. Een uur lang waren de leerlingen actief in groepjes van drie. Eén van de drie liep hard, de twee anderen fietsten mee. Bij elk wisselpunt , loste een van de fietsers de loper af. Daarbij werden in de 'wisselhaast' soms halsbrekende toeren uitgehaald, tekenend voor de gedrevenheid waarmee de leerlingen zich van hun Run-Bike-Run taak kweten.

Levenskwaliteit
Het bijeen gelopen en gefietste geld komt via het Roparunteam van de Estron Runners bij het uiteindelijke doel terecht: verbetering van de levenskwaliteit van terminale kankerpatiënten in hun laatste dagen. Waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven, wordt met behulp van het Roparungeld leven toegevoegd aan de (laatste) dagen…

Lees meer lokaal nieuws op www.brielsnieuwsland.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws