Afbeelding

Bekende Nederlanders golfen € 15.000 bijeen voor Health Promoters

Actueel 349 keer gelezen

Brielle - Maar liefst 26 BN'ers verleenden hun steun aan de Health Promoters, een organisatie die in Zuid-Afrikaanse townships mensen wijst op het belang van goede hygiëne om potentieel dodelijke besmettelijke ziekten te voorkomen. Op vrijdag 14 juni brachten zij op GC Kleiburg in Brielle, die belangeloos de baan beschikbaar stelde, ruim  € 15.000 euro bijeen voor het goede doel.

Onder hen waren Willeke van Ammelrooy, Marco Bakker, Ramon Beuk, Koert-Jan de Bruijn, Olga Commandeur, Nelli Cooman, Willem van Hanegem, Willy van de Kerkhof, Tom Okker, Willem Reimers, Ernst Daniël Smid, Betty Stöve en Klaas Wilting. Een bont gezelschap dat twee zaken gemeen heeft: ze houden van golf én van de Health Promoters.

Ondernemingen en organisaties konden voor deze golfdag een 'flight' kopen voor vier personen. Eén van deze vier personen was een Bekende Nederlander. De netto-opbrengst van de flights gaat naar de Health Promoters.

Actrice Willeke van Ammelrooy had de eer de eerste afslag te mogen doen. Daarna togen maar liefst 26 flights de baan in om hun vaardigheden te tonen. Complete missers, waarom de BN'ers gelukkig hartelijk konden lachen, werden afgewisseld met prachtige slagen. Als winnaar kwam uit de bus het team van J. de Jonge Flowsystems, met bariton Marco Bakker als BN'er, gevolgd door Star 1 (met Ellen Nagtzaam) en Hugo Lens Optiek (met Tom Okker).

Opbrengst voor Health Promotion South Africa Trust
De belangrijkste 'target' was deze dag echter niet de hole, maar geld bijeenbrengen voor het goede doel. De werkelijke winnaar van het toernooi was dan ook Health Promotion South Africa Trust, dat op deze manier geld bijeenbracht voor het goede doel in Zuid-Afrika en nu weer honderden Health Promoters kan opleiden.

Health Promotion South Africa Trust is een non-profitorganisatie die in de townships van zuidelijk Afrika voorlichting en training geeft op het gebied van hygiëne, gezondheid en het voorkomen van ziekten. Nog altijd komen elk jaar duizenden mensen om, vooral kinderen, als gevolg van gebrekkige kennis over hygiëne. Het sterftecijfer kan drastisch omlaag door goede educatie over hygiëne en gezondheid.

Foto's: ANDREAS SCHÖNKE

Lees meer lokaal nieuws op www.brielsnieuwsland.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding