Team Westvoorne is klaar voor deelname aan de Erasmus MC Tour de Rotterdam. (Foto: Jos Uijtdehaage).
Team Westvoorne is klaar voor deelname aan de Erasmus MC Tour de Rotterdam. (Foto: Jos Uijtdehaage). Foto: Jos Uijtdehaage

Team Westvoorne is klaar voor de Erasmus MC Tour

Actueel 316 keer gelezen

Rockanje - Daar stonden ze dan afgelopen zondag, de leden van Team Westvoorne. Spic en span in hun nieuwe wielertenues. Klaar voor de Erasmus MC Tour de Rotterdam die komende zaterdag in en rondom Rotterdam wordt gereden. Een fietstoertocht van 135 kilometer, bedoeld voor sportieve fietsers die met hun deelname zoveel mogelijk geld willen genereren voor kankeronderzoek.

Initiatiefnemer voor Team Westvoorne is Rockanjenaar Pieter Meijer die de toertocht vorig jaar ook reed en toen in zijn eentje 600 euro bijdroeg aan het goede doel. Toen kon van de totale opbrengst een elektronenmicroscoop voor kankeronderzoek voor het Erasmus MC worden aangeschaft.

Peter de Jong
Meijer wist vorig jaar al dat hij de Erasmus MC Tour de Rotterdam ook dit jaar zou rijden, maar in de aanloop naar de tocht spande de Rockanjeaar zich ook in om zoveel mogelijk mensen uit zijn omgeving te interesseren om met hem mee te rijden. Een van de eersten die Meijer vroeg om toe te treden tot Team Westvoorne was burgemeester Peter de Jong en mede dankzij diens netwerk starten er komende zaterdag tien renners die nu al een bedrag van € 1962,00 hebben opgehaald voor het doel van dit jaar, het Daniël den Hoed fonds.

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Lees meer lokaal nieuws op www.weekbladwestvoorne.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws