Afbeelding

Kids aan de slag bij Muziekvereniging Volharding

Actueel 242 keer gelezen

Oostvoorne - Afgelopen donderdag heeft in de Meander de tweede kinderworkshop slagwerk en drummen plaatsgevonden. Via Stichting PUSH konden kinderen van groep 7 tot klas 2 jaar zich opgeven om tijdens een workshop bij Muziekvereniging Volharding kennis te maken met de mogelijkheden van het bespelen van verschillende percussie-instrumenten. Doel van de workshop is om kinderen zo enthousiast te maken, dat ze zich bij de vereniging verder muzikaal willen ontwikkelen.

Aan dirigent en leraar Rob Scheers, bijgestaan door slagwerkers Bennie van Gentevoort, de taak om hen inderdaad zo enthousiast te krijgen. De eerste les vond 23 mei plaats. "In eerste instantie hadden zich 3 gemotiveerde kinderen aangemeld. Twee jongetjes en een rockstar meisje die al op de middelbare school zit. Dat meisje was al jaren geïnteresseerd in drummen en heeft dat ook al eerder gedaan", vertelt Nienke Brand. Naast muzikaal lid bij het orkest , begeleidt Nienke de leerlingen tijdens het hele traject. "De kinderen werden ontvangen met een snoepje en een drankje, en gingen daarna letterlijk aan de slag. Zij hebben een paar basistechnieken geleerd. Te beginnen met hoe je precies de stokken vast moet houden en hoe je ze losjes op de trommel laat stuiteren. Daarna hebben zij geoefend met een aantal ritmes met de woorden "pannenkoeken" en de "paradiddel. Eerst langzaam en daarna steeds sneller. Rob deed het voor en als je deze ritmes veel oefent, kan je uiteindelijk vanzelf een roffel slaan", legt ze uit. "Ze doen het heel goed en hebben zeer zeker potentie om het goed te leren".

Aangenaam verrast zijn ze bij Volharding als op de tweede les maar liefst 13 kinderen van de BSO langskomen. "Deze kinderen hebben natuurlijk een andere insteek om mee te doen", weet Nienke. "Maar aan ons de taak om ook deze kinderen enthousiast te krijgen. En voor onze dirigent Rob Scheers was het zeker een uitdaging om zo'n grote groep les te geven De tweede les was druk maar gezellig. We moesten letterlijk alles uit de kast halen zodat elk kind stokken had en een trommel om allemaal tegelijk mee te kunnen doen. Zelfs één van de leidsters kon zich helemaal uitleven op de grote trom! Ook deze kinderen werden de basisvaardigheden aangeleerd, terwijl de andere 3 weer een stukje verder gingen. Zij moesten dit in het ritme van de "pannenkoeken" en de "paradiddel" van de anderen inpassen. Het klonk nu als een echte slagwerkgroep en de ouders die tegen het einde van de les binnenkwamen, waren nu al onder de indruk."

"Wij willen de workshop vooral gezellig maken om het imago van de vereniging voor kinderen wat op te krikken", legt Nienke uit. "Daarnaast willen wij de kinderen natuurlijk ook wat basisvaardigheden bijbrengen om ze te laten zien dat samen muziek maken leuk is en om ze te laten ervaren dat gezamenlijk in een harmonie spelen leuker is dan in je eentje. Wij werken met ze toe naar een miniconcert voor de ouders aan het einde van de workshop". Nienke kan ook bijna niet wachten hoe de ouders het miniconcert zullen vinden.

Kinderen kunnen zich nog steeds bij Stichting PUSH aanmelden op www.teamjeugd.nl. De workshop vindt nog plaats op 20, 27 juni en op 4 en 11 juli. Locatie: De Meander Vlinderslag 3 in Oostvoorne. Tijd: 16.15-17.15 uur. Kosten: €10,- te betalen per iDeal bij Stichting PUSH.

Lees meer lokaal nieuws op www.weekbladwestvoorne.nl

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws