Afbeelding
Foto: Fietsenopfietsen
Advertorial

Unieke fietsroutes op Voorne-Putten

Actueel 665 keer gelezen

De omgeving van Voorne-Putten is populair onder fietsers, mede door de leuke dorpen, steden en natuurlijk de stranden. Dit alles in combinatie het fietsen tussen de weilanden geeft een leuke afwisseling van omgeving. In dit artikel staan 3 routes welke je op de fiets door Voorne-Putten kunt afleggen.

Grote ronde vanaf Hellevoetsluis en langs de Maasvlakte (64,3 km)
Je vertrekt bij deze fietstocht vanuit Hellevoetsluis, waar je uiteindelijk ook weer eindigt. De eerste stap van deze route is om langs het Nationaal Brandweermuseum en het Droogdok Jan Blanken richting het westen te fietsen. Vervolgens blijf je parallel aan het water richting het westen fietsen. Je gaat met een tunnel onder de N57 door en fietst langs het Molecaten Park Rondeweibos naar Rockanje. Hier kom je ook vlak langs het Badstrand Rockanje, dus als het mooi weer is, is dit een mooie plek om het strand te bezoeken. Vervolgens fiets je langs de wijken Stuifakker en De Waranda door Oostvoorne, naar het Maasvlaktestrand. Vervolgens fiets je een rondje over Maasvlakte Rotterdam, waarna je langs de N15 naar Kruiningergors fietst. Je volgt de N218 richting Brielle, waar je tussen Rugge, Zuurland en Brielle door fietst, en de N218 blijft volgen. Aan het einde van de weg kom je uit in Zwartewaal, waarna je op de Kruising met de N494 (voor Heenvliet) rechtsaf slaat. Als je nu de N494 blijft volgen, kom je vlak langs Historyland, om vervolgens weer terug in Hellevoetsluis te komen. Als je rechtdoor langs de Kanaalweg blijft fietsen kom je vanzelf weer in het centrum uit.

Lange tocht door Voorne-Putten vanaf Brielle (57,7 km)
Bij deze tocht bezoek je een aantal plaatsen waar je ook in de bovenstaande tocht doorheen fietst, maar ook een aantal andere plaatsen. Je begint in Brielle en fietst eerst naar de wijk Rugge om de N218 richting het westen te volgen.Je fietst door Oostvoorne, waar je linksaf slaat om via de Heveringseweg en de Boomweg naar Rockanje te fietsen. Via Hellevoetsluis fiets je nu door Oudenhoorn naar Zuidland, waarna je over de Biertsedijk naar Simonshaven fietst. Nu volg je de Garsdijk naar Hekelingen, waarna je via Maaswijk en Schenkel door het centrum van Spijkenisse fietst. Spijkenisse verlaat je ten hoogte van het Hartelpark, waarna je de N218 volgt langs Geervliet en Heenvliet, naar Zwartewaal. Je blijft de N218 volgen, ook als deze de N57 kruist, waarna je weer bij Brielle uitkomt. Hier fiets je rechtdoor het centrum in om weer bij het startpunt van de fietstocht te eindigen.

Korte route door kleine dorpen (42,5 km)
Deze route begint in het kleine dorpje Oudenhoorn. Als eerste fiets je via de Ravenseweg naar het Ravense Hout, waarna je via de Parallelweg  rechtsaf slaat de Rijksstraatweg op richting Vierpolders. In Vierpolders sla je linksaf de Veckdijk op. Je komt nu uit in de Brielse wijk Nieuwland, waarna je via de wijken Zuurland en Rugge naar Oostvoorne fietst. Vanaf Oostvoorne fiets je naar Stuifakker, om vervolgens via Strype naar Tinte te fietsen. Nu fiets je binnendoor naar Nieuwenhoorn en naar Hellevoetsluis, om vervolgens terug naar Oudenhoorn te rijden.

Fietsen met de kinderen?
Deze routes zijn best pittig, maar we kunnen ons voorstellen dat je ze graag een keer met je kinderen of kleinkinderen wil fietsen. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met voorbereiden. Zorg voor een goede kinderfiets en ga al vroeg met ze op pad. Kijk eens bij Fietsenopfietsen voor de mogelijkheden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws