Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Biljartvereniging De Rietlander organiseert NK Bandstoten

Actueel 400 keer gelezen

Spijkenisse – Doormiddel van het spelen van een aquitstoot, opende wethouder Martijn Hamerslag vanmorgen het door biljartvereniging De Rietlader georganiseerde NK Bandstoten (biljarten). Het Nederlands Kampioenschap duurt nog de gehele dag en wordt gehouden in het clubgebouw aan de Wilhelmina Bladergroenstraat 47 in Maaswijk; de toegang is gratis.

Gespeeld wordt in drie poules (drie klassen) met daarin de vier kampioenen uit elk van de drie gewesten. Er zijn dus 12 deelnemers waaronder voormalig Feijenoord speler Joop van Daele. Het NK wordt ieder jaar in een ander gewest gespeeld. Dit maal heeft biljartbond KNBB de Spijkenisser biljartclub gevraagd om de organisatie op zich te nemen. Het is voor het eerst in het 38-jarig bestaan van de Rietlander dat zij dit mooie evenement mogen organiseren.

Biljartvereniging De Rietlander werd opgericht in 1981 en huisde tot 2008 een grote brand het onderkomen van de club verwoestte in Waterland. Sinds eind 2009 beschikt de club over een prachtige ruimte in een voormalige school in Maaswijk waar ze de beschikking heeft over vier kleine en twee grote wedstrijdtafels. Er wordt zowel recreatief als in wedstrijdverband gespeeld.  Verspreid over diverse middagen en avonden worden er diverse interne competities gespeeld waarvan dan de winnaars om het clubkampioenschap strijden.

In competitieverband wordt zowel 's middags als 's avonds door recreanten en wedstrijdspelers gespeeld. Ook wordt aan diverse persoonlijke kampioenschappen deelgenomen. Op de grote wedstrijdtafels spelen twee teams in de nationale competitie driebanden. De Rietlander beschikt over een live scorebord waarop via de site van vereniging de favoriete spelers gevolgd kunnen worden. De club telt ruim 90 mannelijke leden, waarvan een groot deel senioren. Nieuwe leden zijn van harte welkom. Kijk op www.derietlander.nl voor meer informatie.

Gelijktijdig met het NK Bandstoten organiseert De Rietlander vandaag eveneens in het clubgebouw haar 'open dag', Naar verwachting zijn rond 17.30 uur vanmiddag de prijswinnaars van het NK bekend.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws