Soms doen kleine mensen hele grote dingen | Voorne-Putten.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366063&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorne-putten.nl
Foto: PR

Soms doen kleine mensen hele grote dingen

  •   81 keer gelezen   Actueel

Drie dames van Jep! tweedehands kinderkleding- en speelgoedbeurs gingen op bezoek bij Marly Lesuis van 7 jaar.

Ze is geboren met Cystic Fibrosis (taaislijmziekte). Dat is een ongeneeslijke, erfelijke aandoening, waarbij je slijm door een genetische afwijking uitzonderlijk taai is. Het kan daardoor zijn functies onvoldoende vervullen, met als gevolg dat organen zoals longen, alvleesklier en lever steeds slechter gaan functioneren.

Maar ondanks alles is Marly een hele spontane, vrolijke meid. Ze gaat graag naar school, speelt veel met vriendinnen buiten en doet aan ballet en hockey.

Een dag om nooit te vergeten
Vanwege haar ongeneeslijke ziekte is Marly door Sophia Kinderziekenhuis in 2018 opgegeven voor een Opkikkerdag van Stichting Opkikker. Deze stichting geeft met hun Opkikkerdagen, families met een ziek kind, weer de kracht om door te gaan. Even alle narigheid vergeten en genieten met elkaar. Het was een dag om nooit meer te vergeten! Samen met haar ouders is ze enorm verwend met een helikoptervlucht, een workshop sieraden maken en ze heeft als een prinses gegeten aan een mooie lange prinsessen tafel met als afsluiter een mooie fotoshoot.

Na de Opkikkerdag is Marly gevraagd om ambassadeur te worden van de Stichting en daar heeft ze direct 'ja' op gezegd. Want hoe mooi is het om heel veel zieke kinderen net zo'n mooie dag te laten beleven als die zij heeft gehad. Nu zet ze verschillende acties op om geld in te zamelen voor Stichting Opkikker.

Jep! tweedehands kinderkleding- en speelgoedbeurs deelt haar enthousiasme en wil Marly erg graag helpen met haar acties en verrast haar met een mooie cheque waar Stichting Opkikker echt veel kinderen blij mee kan maken. "Ik weet eigenlijk niet of zoveel wel in een envelop past", zegt ze later. Marly heeft inmiddels het geld persoonlijk aan de directeur van de stichting kunnen overhandigen. En daar is ook Jep! heel erg trots op.

Jep! bedankt alle deelnemers, bezoekers, adverteerders en vrijwilligers die deze Jep!-cheque mogelijk hebben gemaakt. De najaarsbeurs van Jep! zal plaatsvinden op 5 oktober 2019. Wil je deelnemen aan deze Jep!-beurs, houd dan de Facebookpagina van Jep! in de gaten voor de datum van inschrijven.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366063&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366067&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366064&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>