Feestelijke opening vernieuwde Cultuurplein | Voorne-Putten.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366063&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorne-putten.nl
Foto: Wil van Balen

Feestelijke opening vernieuwde Cultuurplein

  •   65 keer gelezen   Actueel

Hellevoetsluis - Woensdag 5 juni kwam wethouder Peter Schop op zijn e-bike naar het vernieuwde Cultuurplein. Hij zette zijn fiets aan de lader, vulde zijn bidon aan het tappunt en sprak de vele aanwezigen toe.

"Wat een opkomst, fijn dat jullie hier aanwezig kunnen zijn", opent de wethouder zijn toespraak, waarna hij alle betrokkenen bedankte en dit dankwoord afsloot met: "Jongens jullie hebben een schitterend gebied opgeleverd!"

"Mijn voorgangers Peter Hofman, Margriet den Brok en Marja Roza hebben het echte werk gedaan", roemt hij de wethouders die het plan hebben voorbereid. Peter Schop bedankte ook de omwonenden en ondernemers voor hun geduld, want zij hebben best wat last gehad van de werkzaamheden "Bedankt voor uw begrip, het is lang niet altijd makkelijk geweest". De wethouder vervolgt: "Het plein is al voor de oplevering tot leven gekomen en dat door het belangrijkste aspect: de mensen die er gebruik van maken".

Verder haalde de wethouder het hergebruik van diverse materialen en het mooie groen aan. Hij gaat verder: "Het gaat er om dat dit plein op natuurlijke wijze de mensen bij elkaar brengt. Of het nu gaat over het waterelement, de bankjes, het terras, er is nu al weer leven op het Cultuurplein. Hier komen mensen samen, maken ze een praatje en hier zullen vriendschappen ontstaan. De belangrijkste functie van dit plein: het verbindt mensen, nu is het aan u. Gebruik dit gebied met respect, rij rustig, laat het plein met elkaar leven en kijk af en toe naar elkaar om", besluit Peter Schop zijn toespraak.

De hoveniers hadden de dag tevoren alles zorgvuldig nagelopen en de nieuwe aanplant nog eens van water voorzien. Ook de groene zakken, de zogenaamde treegators, die onderaan de nieuwe jonge bomen hangen werden bijgevuld. Het nieuwe plein ligt er tiptop bij. In Hellevoetsluis zijn de meningen verdeeld over het nieuwe plein – dat zul je altijd houden – maar er zijn weinig mensen te vinden die de vorige situatie mooier vonden: een grauwe, grijze en verhoogde massa stenen en platen.

Sonja den Ouden, een van de omwonenden: "Ze hebben hun best gedaan. Ik vind het mooi en het is zeker een vooruitgang ten opzichte van het oude plein."

Andere omwonenden klagen over het verkeer, dat met veel te hoge snelheid over het plein rijdt: "Wij hebben stellig het idee, dat ambtenaren die in de ochtend laat dreigen te komen het gaspedaal aardig intrappen tussen 8.30 en 9.15 uur",  is een reactie. Een ander stelt voor om ook bloembakken op de weg te plaatsen, zodat het verkeer wel zachter moet rijden om zijn weg te vervolgen "Dat zou het ook veiliger maken voor spelende kinderen die nu niet zien dat er ook een 'weg' loopt langs het plein."

Het plein is een zogenaamd shared-space ontwerp, waarbinnen de auto niet langer overheersend is. De auto is 'te gast' en moet zich aanpassen aan de overige gebruikers van het plein, voetgangers en fietsers. Sommige automobilisten hebben dus hier nog wat moeite mee…….

Veel inwoners van Hellevoetsluis waren deze middag naar heringerichte plein gekomen. Natuurlijk werden er allerlei lekkere hapjes en een drankje geserveerd.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366063&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366067&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=14366064&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorne-putten.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320,321,322,323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>