In de workshops en in subgroepen van drie, gingen de leerlingen vooral zelf aan de slag
In de workshops en in subgroepen van drie, gingen de leerlingen vooral zelf aan de slag

Vopak geeft VCA-lessen op VSO Maarland

Actueel 388 keer gelezen

Brielle - Op donderdag 23 mei gaf koninklijke Vopak VCA-gastlessen aan 22 leerlingen van de eindgroepen van het Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO) Maarland. Dit initiatief maakt onderdeel uit van het wereldwijde Vopak-programma, genaamd "We Connect". In de directe omgeving van terminals steunt Vopak hiermee jongeren zo goed mogelijk op een volwaardige baan in de haven.

Het afwisselende lesprogramma omvatte onderwerpen die belangrijk zijn voor de overgang van onderwijs naar passend werk. Zo leren leerlingen omgaan met persoonlijke beschermingsmiddelen, portofoon-communicatie en EHBO-vaardigheden. In de workshops en in subgroepen van drie, gingen de leerlingen vooral zelf aan de slag. Om het geleerde op een leuke manier te toetsen, werd er tussendoor ook een quiz gespeeld. Hierbij waren mooie prijzen te verdienen.

Een team, bestaande uit diverse veiligheidsprofessionals van Vopak en docenten van de school, heeft een ondersteunend VCA-programma met gastlessen speciaal ontwikkeld voor jongeren met een beperking. De focus ligt daarbij vooral op het in de praktijk brengen van de geleerde theorie: HET ZELF DOEN. In een eerdere pilot is gebleken dat leerlingen hier enthousiast op reageerden en méér kunnen dan ze zelf dachten.

Binnenkort wordt het traject afgesloten met een interactieve excursie op het terrein van Vopak Botlek. Ook dit belooft een inspirerende dag te worden!

Lees meer lokaal nieuws op www.brielsnieuwsland.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws