Afbeelding
Foto: stock

Centraal stemmen tellen in Nissewaard bij EU verkiezing

Actueel 158 keer gelezen

Nissewaard - Op 23 mei kunt u stemmen voor het Europees Parlement. Nissewaard is één van de experimenteergemeenten waar de leden van de stembureaus op 23 mei, na het sluiten van de stembussen om 21.00 uur, de stembiljetten alleen op partijniveau tellen. Op maandag 27 mei wordt verder geteld: hoeveel stemmen op de afzonderlijke kandidaten zijn uitgebracht. Dat gebeurt in sporthal Olympia, Atletiekpad 5 in Spijkenisse. Burgemeester Foort van Oosten geeft daar om 8.45 uur het startschot.

Stemmen tellen vindt plaats in de openbaarheid. Dat betekent dat inwoners mogen komen kijken bij het tellen van de stemmen. Dit kan op 23 mei na 21.00 uur in elk stembureau en op 27 mei bij het centraal tellen, vanaf 9.00 uur in sporthal Olympia.

Voorlopige uitslag
De gemeente mag de voorlopige uitslag op partijniveau pas zondagavond 26 mei na 23.00 uur bekend maken. Dit vanwege afspraken met de andere Europese landen. In de loop van maandagmiddag 27 mei wordt ook de voorlopige uitslag van het aantal stemmen per kandidaat bekend gemaakt op www.nissewaard.nl. De officiële uitslag voor heel Europa is op 4 juni.

Opkomstcijfers
De gemeente houdt op donderdag 23 mei bij hoeveel mensen hun stem komen uitbrengen. Rond 11:00 uur, 14:00 uur, 17:30 uur en 19:30 uur zijn de opkomstcijfers op www.nissewaard.nl te vinden. Na 21.00 uur is hier ook de totale opkomst te vinden. 

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws