Afbeelding
Foto: AvroTros

Vanavond staat Duncan in de halve finale en wat is Hellevoetsluis trots!

Actueel 315 keer gelezen

Hellevoetsluis - Wie je dan ook spreekt in Hellevoetsluis iedereen is supertrots dat een Hellevoeter, 'onze Duncan' vanavond op het podium van het Songfestival staat om zijn nummer Arcade voor het miljoenenpubliek te laten horen.

Het optreden voor de vakjury ging gisteravond zoals gepland en Duncan blijft maar stijgen bij de bookmakers. De kans dat hij winnaar wordt van het Songfestival is gestegen tot 30%. Nog niet eerder stond hij zo hoog in de peilingen. En nu is het zover hij mag het nummer, zijn kindje waar hij zoveel tijd en moeite in heeft gestoken, aan de wereld laten horen. Zijn vader en moeder  met hun nieuwe partners en zijn vriend zijn bij hem in Tel Aviv om dit grote avontuur samen met hem te beleven.

"Ik hoop dat Hellevoetsluis beseft hoe bijzonder dit is" vertelt Wendy Dikken van Muziekcafé BarBiertje. "Het zal vast niet nog een keer gebeuren dat een Hellevoeter in de halve finale van het Songfestival staat. En het lijkt er nu op dat hij echt wel door gaat naar de finale. Het is een unieke gebeurtenis. Die jongen is echt van een klasse apart." Duncan heeft meerdere keren het muziekcafé opgetreden tijdens Acoustic Stage.  Duncan heeft 18 jaar in Hellevoetsluis gewoond en woont nu in Tilburg waar hij de opleiding aan de Rockacademie volgt. "Hij komt nog geregeld in Hellevoetsluis; hij heeft hier natuurlijk zijn vrienden en familie wonen waardoor hij zijn roots niet vergeet." 

Op Duncans' oude school, Jacob van Liesveldt zijn ze natuurlijk ook supertrots. Tijdens verschillende Kerstvieringen speelde Duncan een belangrijke rol. Duncan zong niet alleen maar dacht ook mee over de invulling van de kerstviering. "Duncan was zo'n leerling die de eerste week na de zomervakantie al binnen stapte met ideeën voor de Kerstviering", zegt Petra van den Berg, die in die tijd de Kerstvieringen met de leerlingen en collega's organiseerde. "Duncan dacht 'out of the box'. Zijn ideeën waren creatief, zelfs artistiek en tegelijk heel herkenbaar en laagdrempelig. Eigenlijk zoals het nummer Arcade is. Mooi en herkenbaar maar ook artistiek en gedurfd". Petra vervolgt: "Als ik het nummer luister is het alsof hij naast je zit. Ik hou daar van. Duncan was een beetje teruggetrokken jongen. Trad niet zo snel op de voorgrond. Maar Duncan heeft zo'n mooie pure herkenbare stem. Duncan is authentiek. Die muziek, hoe hij dat doet … dat is gewoon Duncan. Het is onderscheidend". Verder: "Dat heb ik hem ook een paar keer verteld. Was ook wel eigen belang hoor. Ik wilde gewoon zijn muziek kunnen horen." Door de moeilijke tijden op school, hij werd gepest en was in de eerste jaren een muurbloempje, is het gegroeid tot wie hij nu is. En iedereen die hem kent is het er over eens; het is een prettige persoonlijkheid die gewoon zichzelf blijft in alle hectiek rondom zijn deelname aan het festival.

In de aanloop naar het Eurovisie Songfestival is afgelopen zaterdag een documentaire uitgezonden over Duncan. Heb je deze uitzending gemist kijk dan op de site van  NPO 3 www.npo3.nl/duncan-laurence-op-weg-naar-het-songfestival/11-05-2019/AT_2118679

In Hellevoetsluis zal vanavond de halve finale met spanning gevolgd worden. In De Waag Koffie, Lunchroom & Bar en zaterdag tijdens (tijdens finale) 18 mei in Muziekcafé BarBiertje zal er gefilmd en geïnterviewd worden door onder meer Radio Rijnmond en de NOS tijdens het event wat zij hebben georganiseerd: ' We support Duncan Laurence - Eurovision song contest!' De organisatie hoopt dat zoveel mogelijk Songfestivalliefhebbers en Duncanfans gezamenlijk en het liefst in rood, wit, blauw de uitzending komt kijken! De live-uitzending van het Songfestival is te volgen op TV-schermen.

Kijk je liever thuis? De uitzending begint om 20.30 uur met 'Op weg naar het Songfestival. Het Songfestival begint om 21.00 uur en duurt tot 23.15 uur, op NPO1.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws