Hockeyers HC Voorne verpulveren Waddinxveen

Actueel 156 keer gelezen

Hellevoetsluis- De hockeyers van HC Voorne hebben door een 9-1 (3-0) overwinning tegen het nog puntloze Waddinxveen het tweedeklasserschap levend gehouden. De Hellevoeters hebben op de tiende plaats een voorsprong van twee punten op naaste concurrent Drunen.

'Het was een cruciale wedstrijd die wij moesten winnen', stelde coach Gidius Lankhorst. 'We hebben deze wedstrijd ontzettend scherp aangepakt, want vergeet niet dat je ook voor een monsterscore als 9-1 hard moet werken. We hebben Waddinxveen in de tweede helft helemaal murw gespeeld.' Glenn Rosenquist, Robert Felling (strafbal) en Joost van Gorsel schoten hun ploeg naar een 3-0 ruststand. De HC ging in de tweede helft helemaal los. Tim Schlink, Glenn Rosenquist, Kevin van Rossen, Joost van Gorsel en Ritchie Keemink (2 keer) bepaalden de eindstand op 9-1. 'Ommoord en Derby zijn teams in de kampioensrace waar wij alleen maar tegen kunnen verrassen. Onze kansen om ons te redden liggen in de wedstrijden tegen Pijnacker, Pelikaan en HDS allen uit. Het zal niet makkelijk worden, maar als we met vijftien man met dezelfde motivatie kunnen afreizen naar Pijnacker zie ik kansen.'

HC Voorne: Arie Akbari, Stan Levels, Stijn Verburg, Dyon van den Berg, Mark Noordzij; Dejan Willems, Ritchie Keemink, Robert Felling, Lucas Waardenburg; Joost van Gorsel, Glenn Rosenquist. Sybrand Bijkerk, Kevin van Rossen, Mika Phillipsen en Tim Schlink kwamen ook in actie.