Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Laat die rode loper maar zitten!

Actueel 208 keer gelezen

Spijkenisse – Vandaag vieren mevrouw en meneer Van Eijk-de Wit dat ze elkaar 60 jaar geleden in Woerden het ja-woord gaven. Burgemeester Van Oosten ging vanmiddag bij het diamanten paar op bezoek om hen te feliciteren met dit bijzondere huwelijksjubileum.

Hennie (78) en Rinus (80) leerden elkaar kennen op de Voorstraat in Woerden, een bekende ontmoetingsplek voor jongeren in die tijd. De uit het nabij gelegen Gouda afkomstige Rinus, liep er met een stel vrienden en nam het voortouw om Hennie, de leuke jongedame die hen passeerde, aan te spreken. Het klikte gelijk tussen de twee en al gauw hadden ze verkering.

Twee jaar later volgde de trouwerij. Breed hadden ze het in die tijd niet. Gelukkig betaalden Rinus' ouders de trouwauto om het bruidspaar naar het stadhuis te brengen en maakte zijn moeder de trouwjurk en het bruidsboeket.  Getrouwd werd er om 's morgens om 11.00 uur herinnert Hennie zich nog, 'want om de tijd was het gratis. Vooraf werd ook nog gevraagd of we op onze trouwdag over de rode loper het stadhuis in wilden, maar dat kostte 75 gulden extra.' 'Laat die dan maar zitten,' was het antwoord van het stel. Zonder rode loper is het trouwen ook prima gelukt.

Hennie en Rinus kregen vier dochters, waaronder een tweeling. Inmiddels zijn ze (over)grootouders van zeven klein- en drie achterkleinkinderen, waarvan de jongste pas een week geleden geboren werd. Hoe het diamanten paar in Spijkenisse belandde en het in 60 jaar huwelijk verging, leest u volgende week in de papieren uitgave van Groot Nissewaard.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws