Fiona (l) en Annelies maakten kunstobjecten van natuurlijke materialen.
Fiona (l) en Annelies maakten kunstobjecten van natuurlijke materialen. Foto-Ok.nl / Rene Bakker

Prachtige Bernisse Natuurkunst verrijst midden in de natuur

Actueel 380 keer gelezen

Abbenbroek – Wethouder Léon Soeterbroek opende vandaag in natuurgebied Bernisse tegenover de Gemeenlandsedijk Zuid, drie door bloemstylistes Fiona Konings en Annelies Meijboom vervaardigde natuurlijke objecten. De Bernisse Natuurkunst werd grotendeels vervaardigd uit in de Bernisse verzamelde materialen en sluiten naadloos aan bij de vandaag en morgen gehouden 12e editie van Kunstroute Nissewaard.

Fiona en Annelies zijn collega's en kennen elkaar zodanig al een heel aantal jaren. Vorig jaar ontstond het idee om samen natuurlijke kunstobjecten in het voor iedereen vrij toegankelijke Bernissegebied te maken. Na een gedegen voorbereiding en met toestemming van Staatsbosbeheer die het gebied beheert en controleert, konden in de afgelopen week de drie natuurobjecten worden geplaatst.

Fiona maakte 'Bee Happy', waarvan de naam met een knipoog verwijst naar de voor de natuur van levensbelang zijnde bijen. Het 'Stilleven' van de hand van Annelies, toont een houten venster waarin het natuurlijke landschap extra mooi tot z'n recht komt. Speciaal voor de opening van de Bernisse Natuurkunst was het venster door de maakster 'in de bloemen gezet'. Samen maakten de twee creatieve duizendpoten de levensgrote 'Spin', waarvan de poten van berkenhouten stammetjes zijn gemaakt en de ogen in het donker oplichten.

De natuurobjecten blijven een jaar in de Bernisse staan en zijn op loopafstand van Bloem & Creatief by-CreAnne, het atelier van Meijboom waar zij haar werk vervaardigt en workshops verzorgt, gelegen. In Nissewaard en daarbuiten verzorgen Konings en Meijboom samen onder de naam Bloemstyling Nissewaard de aankleding van onder andere bruiloften, babyshowers en andere feesten en evenementen. De freelancers werken regelmatig samen op beurzen, corso's en dergelijken en zijn momenteel aan het werk op De Keukenhof.

Vandaag en morgen is in het kader van de Kunstroute Nissewaard ook atelier by-CreAnne aan de Gemeenlandsedijk Zuid 37 opengesteld voor publiek.  Kunstliefhebbers kunnen er naast bloemschikkunst en -objecten van Fiona Konings (www.koningsbloemen.nl) en Annelies Meijboom, ook keramiek van Esther van Zijl bewonderen. Het uitgestalde werk is ook te koop. Dit jaar doen 50 kunstenaars en groepen kunstenaars mee aan de Kunstroute. Op www.kunstroutenissewaard.nl vindt u alle deelnemende kunstenaars en een overzicht van waar hun werk te zien valt. Morgen is de Kunstroute Nissewaard van 11.00 tot 17.00 uur geopend.

Kijk voor meer lokaal nieuws, evenementen en sportberichten uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws