De boven-/benedenwoningen bij de Anna Hoevestraat zijn een goed voorbeeld van starterswoningen
De boven-/benedenwoningen bij de Anna Hoevestraat zijn een goed voorbeeld van starterswoningen

Ook in Brielle komt er een starterslening

Actueel 606 keer gelezen

Brielle - in de laatst gehouden raadsvergadering is unaniem een motie aangenomen die ervoor moet zorgen dat er in Brielle net als in de buurgemeenten op Voorne-Putten een starterslening mogelijk wordt gemaakt.

Het is een bekend feit dat het voor jonge mensen en alleenverdieners met een gezin het langzamerhand bijna onmogelijk is geworden om een eerste huis te kopen. Dat komt voor een groot deel omdat de overheid de regels voor het verkrijgen van een hypotheek heeft aangeschroefd. De reden daarvan was de financiële crisis en het inzakken van de woningmarkt vanaf 2008. Huiseigenaren kwamen toen in problemen omdat hun huis 'onder water' kwam te staan en de hypotheeklasten niet meer konden ophoesten. De strengere hypotheekregels hebben echter nu tot gevolg dat het heel lastig is geworden voor starters om een huis te kopen en ook dat er daardoor weinig doorstroming op de woningmarkt is. Om voor een starterslening in aanmerking te komen, moet je 18 jaar of ouder zijn en je vermogen en inkomen moeten onder een bepaalde grens liggen.

Daarnaast mag de aankoopprijs van de beoogde woning niet hoger zijn dan € 290.000. Alle partijen benadrukten dat er veel meer bekendheid moet worden gegeven aan de mogelijkheid van deze lening. De hoop is dat er veel gebruik gemaakt van gaat worden en dat de jeugd zo behouden blijft voor Brielle en niet meer hoeft uit te wijken naar buurgemeenten. Het college gaat aan de slag met het maken van een passend voorstel.

Lees meer lokaal nieuws op www.brielsnieuwsland.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws