Luna (midden) uit groep drie van basisschool Annie M.G.Schmidt won de mascotte ontwerpwedstrijd.
Luna (midden) uit groep drie van basisschool Annie M.G.Schmidt won de mascotte ontwerpwedstrijd. Foto:Foto-Ok.nl

Eerste MOE en FIT 50 dingen boekje uitgereikt

Actueel 145 keer gelezen

Spijkenisse – Op basisschool Annie M.G. Schmidt reikten de wethouders Wouter Struijk en Jan Willem Mijnans vanmorgen het eerste '50 dingen boek' van Nissewaard uit aan de zesjarige Luna Berkenveld.

Luna won de ontwerpwedstrijd voor de mascotte van het boekje, waarin 50-dingen-die-je-gedaan-moet-hebben-voor-je-twaalfde in de natuur staan. Heel veel kinderen van basisscholen in Nissewaard deden mee aan de wedstrijd. Luna tekende een grappige herkenbare mol die op alle bladzijden in het boekje terug te vinden is.

Buitenspelen is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen, maar kinderen spelen tegenwoordig relatief weinig buiten. Ouders zijn vaak overbezorgd en bannen het liefst alle risico's uit. Kinderen hebben aanmoediging en steun nodig van hun ouders, in hun ontdekkingsreis naar de buitenwereld. Maar vaak weten ouders niet wat zij buiten kunnen ondernemen met kinderen of over welke speelmogelijkheden de leefomgeving beschikt. Juist om het buitenspelen te bevorderen is het 50-dingen boekje ontwikkeld.

Het concept voor het boekje dat is bedoeld voor kinderen in de basisschoolleeftijd, werd bedacht door de stichting Buitenmakelaar. Siwoh Djojomarto en Christina Visser van MOE en FIT, ontwikkelden in samenwerking met inwoners, lokale organisaties en de gemeente Nissewaard een versie die is toegespitst op activiteiten die kunnen worden gedaan in Nissewaard. De gemeente Nissewaard bekostigde de eerste uitgave van het 50 dingen boekje, dat vóór de meivakantie aan alle groep drie leerlingen van basisscholen in Nissewaard zal worden uitgereikt.  MOE en FIT is een stichting die werkt aan fysiek en mentaal fit ouderschap

De to-do-dingen in het boekje zijn onder andere het maken van een natuurkunstwerk, vogels- of vleermuizen spotten, wilde bramen plukken, bezoek aan een molen of kinderboerderij, beestjes zoeken, in een boom klimmen, heksensoep maken en met de natuur muziek maken. In het boekje zit een uitvouwkaart met een overzicht waar in Nissewaard de activiteiten gedaan kunnen worden en te vinden zijn. Ook kan erin worden bijgehouden wat al gedaan is. In de zomervakantie gaan Siwoh en Christina van MOE en FIT activiteiten uit het boekje meehelpen uitvoeren. Via moeenfit.nl en de MOE en FIT Facebookpagina wordt u op de hoogte gehouden.  

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws