Scoutinggroep De Strandvogels is 80 jaar oud, maar nog vol levenslust. (Foto: Jos Uijtdehaage).
Scoutinggroep De Strandvogels is 80 jaar oud, maar nog vol levenslust. (Foto: Jos Uijtdehaage). Foto: Jos Uijtdehaage

De Strandvogels viert 80-jarig jubileum met kamp en reünie

Actueel 243 keer gelezen

Oostvoorne - Met een avontuurlijk en feestelijk kamp en een afsluitende, goed bezochte receptie/reünie vierde scoutinggroep De Strandvogels uit Oostvoorne afgelopen zaterdag en zondag het 80-jarig jubileum.

Westvoornes wethouder Wilbert Borgonjen was een van de aanwezigen tijdens de receptie in het clubhouis van de Strandvogels, uniek gelegen in het duingebied van de voormalige golfbaan van Oostvoorne aan het Grenspad. Rondom het clubhuis hadden de leden van de 80-jarige scoutinggroep het jubileum vorige week vrijdag en afgelopen zaterdag al gevierd met een kampweekeinde vol sport en spel.

Land
De Strandvogels, in 1939 opgericht door de dames Meijers en De Bel, begon als meidengroep en dat bleef maar liefst 75 jaar zo, maar sinds de groep in 2014 ook werd opengesteld voor jongens gaat De Strandvogels ook officieel als een gemengde scoutinggroep door het leven. In de rijke geschiedenis van De Strandvogels was de groep actief op zowel land als water, maar de afdeling van 'zeeverkenners' werd in 2014 opgeheven. Sindsdien komen de leden van de Strandvogels elk weekeinde bijeen in hun schitterende clubhuis op 'De Golfbaan' aan het Grenspad en als het aan voorzitter Maarten Heinsbroek en secretaris en leidinggevende Joke Blaas-Torreman (al veertig jaar lid van de strandvogels!) ligt, blijft dat nog tot in lengte der dagen het geval.

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Lees meer lokaal nieuws op www.weekbladwestvoorne.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws