Afbeelding
Foto: Jos Uijtdehaage

Toon Tellegen krijgt Erepenning Gemeente Brielle uitgereikt

Actueel 142 keer gelezen

Brielle - Het gemeentebestuur van Brielle kent volgens traditie de mogelijkheid om als blijk van waardering en erkentelijkheid een Erepenning toe te kennen. De gemeentelijke erepenning van de gemeente Brielle wordt al vanaf 1986 uitgereikt aan personen of groepen die zich op basis van vrijwilligheid zeer verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeente Brielle.

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten een Erepenning uit te reiken aan Toon Tellegen, daarin gesteund door de gemeenteraad van Brielle. Toon Tellegen heeft als schrijver een belangrijke bijdrage geleverd aan de literatuur en de bekendheid van Brielle. De vele literaire prijzen die hij heeft mogen ontvangen, bevestigen dat, zoals diverse Gouden- en Zilveren Griffels, Woutertje Pieterse Prijs, Theo Thijssenprijs (voor zijn hele oeuvre), Gouden Uil, Constantijn Huygens prijs (voor zijn hele oeuvre) en de Jan Campert Prijs. Hij is opgegroeid aan het Maarland en in zijn boeken komt veelvuldig Brielle terug als achtergrond van de verhalen. 

De Erepenning is vrijdagavond in BREStheater uitgereikt door burgemeester Rensen na afloop van de toneelvoorstelling 'Herinneringen aan mijn broer' gebaseerd op het boek 'De Seringenboom' van Toon Tellegen door Thomas, Sacha en Jos. Toon Tellegen, die van te voren van niets wist, was dus verrast en erg blij met deze eer!

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Lees meer lokaal nieuws op www.brielsnieuwsland.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws