Afbeelding
Foto: Anita Tempelman

Feestelijk eerste lustrum Myeong-Ye Tang Soo Do

Actueel 281 keer gelezen

Spijkenisse – In aanwezigheid van alle leerlingen, ouders, wethouder Wouter Struijk en andere genodigden, werd vanmorgen bij Tang Soo Do vereniging Myeong-Ye met een groot feest het eerste lustrum gevierd. In de sportzaal aan de J. Wagenaarstraat werd Raymond von Harras, eigenaar en oprichter van Meyong-Ye, volkomen verrast met slingers, confetti, taart, bloemen, muziek en lovende woorden.

Tang Soo Do, een traditionele Koreaanse vechtkunst, waarbij zelfvertrouwen, beheersing en conditie centraal staan, is een verdedigingssport. Als vijfjarig jongetje begon Raymond met trainen bij zijn vader. In 1990 behaalde hij de 1ste Dan en startte op 29 maart 2014 met zijn eigen Tang Soo Do vereniging in de wijk Vogelenzang. Deze groeide in vijf jaar tijd gestaag uit tot een club met meer dan 50 leden, die in leeftijd variëren van 6 tot 63 jaar. 'Wat begon als een kleine school is nu aan het uitgroeien tot een grote familie waarin sportiviteit en respect hoog in het vaandel staat', aldus medetrainer Turner Wijders tijdens de feestelijke bijeenkomst die voor Von Harras een totale en goed geheim gehouden verrassing was.

Drie keer per week wordt er Tang Soo Do les gegeven in de sportzaal. 'Uitgangspunt daarbij is dat wordt gekeken naar wat iemand kan en niet zozeer naar wat niet kan. We zijn eigenlijk één grote familie en Myeong-Ye is veel meer dan alleen een sportschool. Raymond organiseert naast de trainingen en de wedstrijden ook een Halloweenfeest, Nieuwjaarsborrel en andere extra dingen', vertelt Suzanne de Vries die met haar hele gezin lid is en het lustrumfeest mede hielp organiseren.

Tevens wordt meegedaan met het High Five programma van de gemeente Nissewaard, waarbij ook aan kinderen van ouders met een smalle beurs de mogelijkheid wordt geboden om te sporten. Meer informatie is te vinden op www.Myeong-ye.nl

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws