Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Breien en pannenkoeken brengen jong en oud samen

Actueel 191 keer gelezen

Spijkenisse – Ook in de keuken van het Zadkine College, vlogen de pannenkoeken vanochtend door de lucht. In het kader van Nationale Pannenkoekendag, bakten 20 leerlingen van de aan de Sportlaan gelegen school samen met evenveel scholieren van basisschool Jan Campert er flink op los.

In de aula van het Zadkine werden de tafels gedekt voor 50 ouderen die samen met de scholieren de circa 300 pannenkoeken kwamen opeten. Voor de senioren, die via ouderenorganisatie SWO en dagopvang Boa Vista uit Spijkenisse waren uitgenodigd, stonden vanaf 10.00 uur vanmorgen eerst nog een aantal andere activiteiten op het programma. Begonnen werd met breiles door de ouderen aan de jongeren. Hoe zet je de steken op de breinaald, wat is recht en averecht en hoe hou je de naalden vast; de scholieren leerden het allemaal. Ook brachten de ouderen de scholieren de fijne kneepjes van het sjoelen bij. Andersom hielpen de leerlingen de ouderen bij het spelen van het Kahoot-spel, waarbij door middel van de mobile telefoon allerlei vragen over onder andere straattaal, media gebruik en gezondheid moesten worden beantwoord.

Aan het einde van de bakmarathon hielp wethouder Leon Soeterboek bij het bakken van de laatste pannenkoeken en schoof hij aan voor een praatje en het opdienen en opeten van al het lekkers. Ook wethouder Wouter Struijk at een hapje mee.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws