Afbeelding

Bridgers vinden huurverhoging schrikbarend

Actueel 424 keer gelezen

Westvoorne - De Westvoornse oppositie wil de verhoging van de huurprijzen van de accommodaties stoppen. PW en IBW vingen echter in de raadsvergadering bot. Oppositiepartij PW deed, gesteund door IBW, een laatste poging om de verhoogde huurprijzen volgend jaar terug te brengen naar het lage niveau van 2018. De overige partijen steunden het voorstel niet. Ze stemden in met een compensatiebedrag van 23.000 euro.

De Westvoornse verenigingen worden zo de eerste twee jaar gecompenseerd voor de verhoogde huurprijzen van de accommodaties. Daarna wordt er ook geld voor vrijgemaakt, maar gaan tegelijkertijd nieuwe subsidieregels gelden.

Bridgeclub Westvoorne heeft 44 leden en gaat voor de bovenetage van De Man op vrijdagavond van 2310 naar 5107 euro per jaar. Een stijging van 109 procent. 'Schrikbarend,' aldus voorzitter Ted Mak. 'Als deze prijzen blijven en de subsidie valt weg dan is dit de doodsteek voor de bridgeclub.'

De coalitiepartijen zien de compensatieregeling vooral als een tussenoplossing. Elke vereniging is bovendien, nu al, afhankelijk van subsidie. 'We zullen geen enkele vereniging de nek omdraaien en altijd geven waar ze recht op hebben,' aldus raadslid Marco Mentink (VVD). Wethouder Jorriena de Jong (GBW) belooft ambtelijke ondersteuning om de aanvragen in te vullen, mochten daar behoefte aan zijn. PW en IBW stemmen schoorvoetend in met de compensatie, omdat er anders niets voor de verenigingen voorhanden is.

Achttien verenigingen betalen meer voor De Man en De Meander in Oostvoorne en De Merel in Rockanje, omdat de prijzen van een dag- naar een uurtarief gingen. Dit stopt individuele en ongelijke prijsafspraken. Ook is er een btw-stijging en inflatiecorrectie.

Lees meer lokaal nieuws op www.weekbladwestvoorne.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws