Sporten voor de campagne 'Let's Move for a Better World'
Sporten voor de campagne 'Let's Move for a Better World'

Burgemeester Milène Junius verdient MOVE's

Actueel 196 keer gelezen

Hellevoetsluis - Maandag 11 maart luidde burgemeester Milène Junius bij Warren's Sportinstituut de start in van de wereldwijde campagne 'Let's Move For a Better World'.

Burgemeester Milène Junius sprak alle aanwezigen toe, nadat zij een NAH speld had ontvangen en vertelde dat jaarlijks ruim 19.000 jongeren worden geconfronteerd met Niet Aangeboren Hersenletsel. "Ik ben ontzettend trots dat ik zelf de NAH speld mag dragen en ik vind Let's Move for a Better World een heel mooi initiatief. Ook ben ik er trots op dat ons Hellevoets Sportinstituut Warren's ervoor gekozen heeft om het fenomeen Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) onder de aandacht te krijgen, want dat is echt nodig". Taco Meeuwsen, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Stichting Breinpijn, zag toe hoe de burgemeester vervolgens de eerste MOVE's verdiende door op een trainingsfiets plaats te nemen. Hij overhandigde een Heldenspeld aan de 21 jarige Rowenda uit Hellevoetsluis, die geconfronteerd is met NAH.

Let's Move
Er doen tot nu circa 117.000 deelnemers uit 32 landen mee; zij kunnen met hun fysieke activiteiten op ruim 1.300 locaties geld verdienen in de vorm van MOVE's. Hoe intenser en vaker mensen bewegen, des te meer MOVEs ze verzamelen en daarmee wordt geld verdiend dat wordt gedoneerd aan een sociaal goed doel. TechnoGym sponsort het programma en per sportinstituut kan er geld verdiend worden voor een goed doel. In Hellevoetsluis is dat doel Stichting BreinPijn Nederland. Daarnaast ondersteunt Warren's Rowenda uit Hellevoetsluis met alles dat haar kan helpen, bijvoorbeeld door yoga- en ontspanningsoefeningen. Stichting BreinPijn 'helpen bij hersenletsel' Nederland Verbinding en innovatie, daar zet BreinPijn op in. De stichting wil waar mogelijk alle grote kennisinstituten, zorgaanbieders en innovatieplatforms op het gebied van Niet Aangeboren Hersenletsel 'verbinden en verheffen' en nieuwe, grotere, slimmere en snellere samenwerkingsverbanden en netwerken in de samenleving realisern. De stichting stelt het hersenletsel centraal en vraagt aandacht voor de bijzondere zorg die dat vergt, ook als cliënten zoals dat heet 'uitbehandeld' zijn.

Het Innovatiefonds voor Hersenletsel verbindt de diverse netwerken en kennisbronnen. Daarnaast geeft het financiële impulsen die de technologische én de zorginnovatie stimuleren, die ook de beschikbaarheid van de zorg ten goede komen: Het gaat dan niet alleen om medisch-specialistische zorg en neuropsychologische zorg, maar ook om revalidatiezorg, thuiszorg en mantelzorg. Daarmee draagt de stichting bij aan het terugdringen van de zorgkosten. Hersenletsel kost de samenleving jaarlijks 25 miljard euro. Via https://nahnu.nl kunt u zelf de zogenaamde 'Heldenspeld' bestellen.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws