Douwe Zijlstra hier in duel met OVV-spelverdeler Timo Lemmens, scoorde voor Vierpolders. (Foto: Wil van Balen).

Vierpolders ook in Oostvoorne te sterk voor OVV

Actueel 221 keer gelezen

Oostvoorne – Na de 3-1 zege op OVV aan de eigen Coosenhoek stuntte Vierpolders afgelopen zaterdag opnieuw. OVV werd op eigen veld naar een 0-3 nederlaag gespeeld.

Het was de tweede achtereenvolgende domper voor de ploeg van trainer Rob Vuik, die op de ranglijst van de derde klasse D nog altijd op een gedeelde derde plaats staat omdat ook directe concurrent OSV Oud-Beijerland verloor.

Vertekend
'De uitslag was een beetje vertekend,' zag OVV-aanvaller Yoeri Bak. 'Tot op vijf minuten voor tijd was het nog 0-1. We moeten ons nu wel gaan richten op de derde plaats, als we ons willen plaatsen voor de nacompetitie.' Tot aan de rust deden zich in de derby aan de Oostvoornse Zwartelaan nauwelijks kansen voor. Maar bijna vanaf de aftrap van de hervatting plofte een schot van Jesper Lakerveld achter OVV-doelman Boy Stolk. 'Ik had het idee dat Jesper die bal anders had willen raken,' sprak Vierpolders-trainer Paul Bestebreur na afloop, 'maar een goal is een goal.'

Consolideren
Vierpolders schakelde na de 0-1 over op het consolideren van de voorsprong. In de slotfase nam OVV op jacht naar de gelijkmaker steeds meer risico. Met treffers van Douwe Zijlstra en Patrick Scheerhoorn als gevolg.