Afbeelding

Jeffrey Burger de gevierde man bij Nieuwenhoorn

Actueel 214 keer gelezen

Nieuwenhoorn - Nieuwenhoorn blijft met de 3-1 (1-0) overwinning tegen Strijen druk uitoefenen op de koplopers in de tweede klasse D, DCV (0-6 overwinning bij CWO) en het punten morsende Neptunus/Schiebroek (1-1 bij Vitesse Delft). De sleurende spits Jeffrey Burger was bij Nieuwenhoorn met twee voltreffers de gevierde man.

Dan Rolandus

'We blijven meedoen en dat willen we zolang mogelijk volhouden', stelde Ron van den Berg. De trainer van Nieuwenhoorn kreeg nog voor de wedstrijd een domper te verwerken toen Melvin Winterberg tijdens de warming-up moest afhaken met een hamstringblessure, opgelopen tijdens de donderdagavondtraining. 'Ik heb het tijdens de warming-up geprobeerd, maar het ging gewoon niet. Ik hoop zaterdag tegen Spaland weer fit te zijn', verklaarde de spelmaker van Nieuwenhoorn. Na twee minuten spelen kwam er nog een klap overheen toen Daniel Dijksman met, eveneens een hamstringblessure het veld moest verlaten. Ron van den Berg: 'Daniel was net fit, maar bij de eerste sprint schoot het er al weer in.' Nieuwenhoorn liet zich niet ontmoedigen door de nieuwe tegenslag, want het oefende meteen druk uit op de veste van de Strijenaren. De actieve aanvoerder Dimitri Gomes Almeida testte doelman Romik van Driel met een fraai schot en een kopbal. Een vrije trap van Nichy Fortes werd door de doelwachter van de doellijn gegrabbeld. Nieuwenhoorn bleef de toon aangeven, maar moest daarbij waakzaam blijven voor de dreigende counters. Nadat Jeffrey Burger met een gapend gat voor zich mistastte op een voorzet van Jeremy Hubregtse, had hij twee minuten voor rust meer succes. En hoe, de spits passeerde vanaf de rechterkant enkele tegenstanders om vervolgens vanaf 25-meter verwoestend hard met links uit te halen voor 1-0. Een lekkere binnenkomer op slag van rust.

Goede moment
De tweede helft was nog geen drie minuten oud of Nieuwenhoorn sloeg wederom op het juiste moment toe. Dimitri Gomes Almeida besloot een prima actie met een doeltreffende uithaal in de lange hoek: 2-0. De thuisclub bleef de betere ploeg, maar werd toch zienderogen nonchalanter. Onnodig balverlies, slechte passes en spelers, die uit waren op persoonlijk succes leidde ertoe dat Strijen weer wat dreiging op het doel van Christian van Wijngen kon uitoefenen, zonder dat dit vooralsnog leidde tot tegentreffers. Dimitri Gomes zag een poging naast vliegen en gekeerd worden. Nadat Jeffrey Burger de kans met een leeg doel voor zich op 3-0 had laten liggen, maakte hij twee minuten later na langdurig worstelen binnen de zestien met een ferme uithaal een einde aan de wedstrijd: 3-0. Dat Pascal Burger voor Strijen de eer nog redde had Nieuwenhoorn aan zichzelf te wijten: 3-1. 'Natuurlijk viel er niets aan de overwinning af te dingen, maar we hadden het natuurlijk veel beter moeten uitspelen. We hadden in het laatste half uur gewoon simpele oplossingen moeten kiezen. Het neemt niet weg dat we fantastisch goed blijven meedraaien. Ik hoop echter wel dat er weer wat spelers van blessures zullen terugkomen, want de selectie wordt steeds smaller. Het is pappen en nat houden.' Ron van den Berg is echter blij met het optreden van Gregory Paula. 'Gregory is nog maar 17 jaar. Hij kwam tijdens de winterstop over van het tweede elftal en doet het heel goed.' Sevket Kasaroglu zal dit seizoen niet meer in actie komen. 'Het is dezelfde kruisband als de vorige keer. Ik moet een mri-scan laten maken, want ik weet nu nog niets. De orthopedist vertelde me dat het er niet best uit zag. Ik weet wel dat ik na de operatie nog negen maanden moet revalideren. Balen, want ik wil spelen', aldus blies Sevket Kasaroglu zijn teleurstelling uit. Nieuwenhoorn wacht zaterdag de zware klus in Schiedam tegen degradatiekandidaat Kethel/Spaland.

Nieuwenhoorn: Christian van Wijngen; Mike van de Ruit, Daniel Dijksman (2. Nichy Fortes), Frank Molendijk, Roeland de Bruijne (87. Erenay Sinar); Jeremy Hubregtse, Gregory Paul, Tim van der Lijn; Brandon Nooitmeer, Jeffrey Burger, Dimitri Gomes Almeida.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws