Afbeelding

Rechtbank herroept omgevingsvergunning nieuwe sportzaal Tintestein

Actueel 619 keer gelezen

Tinte - De bouw van de nieuwe sportzaal bij Tintestein loopt vertraging op. Door de uitspraak van de rechtbank op 13 februari 2019 is er geen sprake meer van een omgevingsvergunning voor de sportzaal. Daarom mag er op dit moment niet verder aan de sportzaal worden gebouwd. De bouw lag overigens al enige tijd stil vanwege de gesprekken die de gemeente met de aannemer voert over diverse meerwerkopgaven.

In december 2017 is de omgevingsvergunning verleend voor het bouwen van een sportzaal bij verenigingsgebouw Tintestein. De vergunning is toentertijd verleend via de planologische kruimelregeling. Deze regeling is een verkorte procedure, die tijdwinst oplevert ten opzichte van de uitgebreide afwijkingsprocedure.

Bezwaar en verzoek tot voorlopige voorziening

Tegen deze vergunning is een bezwaarschrift ingediend en is een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter ingediend. De voorzieningenrechter gaf in maart 2018 aan dat de verkorte kruimelregeling terecht is toegepast en wees het voorlopige verzoek af. Inmiddels is ook de beroepszaak door de rechtbank Rotterdam behandeld. Op 13 februari 2019 heeft de rechtbank Rotterdam uitspraak gedaan en - geheel tegen de verwachtingen in - de omgevingsvergunning herroepen. Volgens deze rechter had toch de uitgebreide afwijkingsprocedure gevolgd moeten worden.

Uitgebreide procedure

De verleende omgevingsvergunning is enkel op basis van procedurele gronden onderuit gegaan. Door alsnog de uitgebreide afwijkingsprocedure te doorlopen, kan dit procedurele aspect worden hersteld. Bij de uitgebreide afwijkingsprocedure hoort ook een goede ruimtelijke onderbouwing. Gemeente Westvoorne heeft besloten te starten met het opstellen van een goede ruimtelijke onderbouwing zodat daarna zo snel mogelijk de uitgebreide afwijkingsprocedure kan worden gestart. Een inschatting over wanneer de bouw weer kan worden hervat is nu nog niet te geven. 

Lees meer lokaal nieuws op www.weekbladwestvoorne.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws