Afbeelding
foto: Foto-Ok.nl

Europese New Town delegaties op bezoek in Nissewaard

Actueel 110 keer gelezen

Spijkenisse – Wethouder Igor Bal ontving vanmiddag in Bibliotheek de Boekenberg een delegatie van ambtenaren uit diverse Europese landen om te discussiëren en mee te denken- en praten over de uitdagingen van groeikernen, ook wel New Towns genoemd.

De gemeente maakt deel uit van een Europees project waarin ambtenaren en andere hierbij betrokkenen, ideeën en uitdagingen hierover met elkaar delen. Deelnemers aan het project zijn Grand Paris Sud uit Frankrijk, Milton Keynes uit Groot Brittannië, Vällingby uit Zweden, het Deense Aarhus en Sabaudia uit Italië. 

Spijkenisse maakte in de tachtiger jaren een explosieve groei door. De gemeente had in 1960 zo'n  vijfduizend inwoners, maar groeide uit tot een stad die momenteel 73.500 inwoners telt. Het totale aantal inwoners in Nissewaard bedraagt momenteel een kleine 85.000 inwoners. Die snelle groei had en heeft allerlei gevolgen voor de stad en haar inwoners. Spijkenisse is niet de enige New Town in Nederland. Steden als Almere en Capelle aan de IJssel kennen dezelfde problemen. Nissewaard is lid van een Europees netwerk van dit soort groeikernen om kennis te delen. Het project wordt gefinancierd door de Europese Unie.

Het is niet de eerste keer dat de ambtenaren uit de zes landen elkaar treffen. Al eerder gingen ambtenaren van de gemeente Nissewaard op bezoek in de andere steden die deelnemen aan het project. Ook toen werden tweedaagse bijeenkomsten gehouden, waarbij er verrassend veel overeenkomsten tussen de verschillende New Towns bleken te zijn. De delegatie die in Spijkenisse te gast is, kreeg vanmiddag na de presentatie- en discussie ronde een rondleiding in de bibliotheek en bezocht het project 'Thuis in de wijk' in de Akkers en wooncomplex Rumah Oost West in Noord. Morgen praten de delegatieleden in wijk De Hoek door middel van workshops over wijkontwikkeling,  verbondenheid met en betrokkenheid bij buurt en stad, en jongeren bereiken en begrijpen. In de bijeenkomsten is een belangrijke plek ingeruimd voor bewoners van De Hoek.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws