Afbeelding

Welzijn Ouderen is klaar voor de toekomst

Actueel 369 keer gelezen

Brielle - Met de nieuwbouw aan de Burgemeester Van Sleenstraat in het vooruitzicht bereidt Welzijn Ouderen zich voor op de toekomst. Het nieuwe pand is laagdrempelig, heeft een open karakter en biedt een warm welkom aan een ieder die gebruik maakt van de diensten van Welzijn Ouderen of die zomaar even langs komt. Het huidige aanbod welzijnsdiensten verhuist mee en aan nieuwe diensten wordt gewerkt.

Welzijn Ouderen is al jaren een begrip in Brielle en in de omliggende kernen Zwartewaal en Vierpolders. Met Welzijn Ouderen ondersteunt Catharina Stichting ouderen die zelfstandig thuis wonen. Wekelijks bezoeken 200 tot 250 bezoekers het huidige pand en ook op andere locaties of bij mensen thuis biedt Welzijn Ouderen welzijnsdiensten. Naast beroepskrachten ondersteunen circa 175 vrijwilligers hierbij, tot grote vreugde van onze cliënten. Gezelligheid, verbinding en samenwerken zijn belangrijke waarden die in iedere activiteit centraal staan.

Welzijn Ouderen biedt niet alleen activiteiten voor de vitale oudere, zoals wandelen, yoga en koken in het Gasthuis, maar richt zich vooral op diensten voor kwetsbare ouderen. Deze diensten zijn gericht op het voorkomen van eenzaamheden en het bieden van tijdelijke en adequate ondersteuning. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het Maatjesproject, de Sociale Huiskamer, Samen aan tafel, Maaltijdservice, de Telefooncirkel en Welzijn op Recept. Zingeving en zich goed voelen zijn hierbij belangrijke waarden. Hun ervaring is dat meer aandacht voor welzijn leidt tot minder zorg.

Mantelzorgers kunnen terecht in de Mantelzorgsalon, het Alzheimercafé en natuurlijk ook even binnenlopen voor een goed gesprek.

Wilt u gebruik maken van de diensten van Welzijn Ouderen of heeft u vragen over welzijn in de nieuwbouw? Kijkt u dan op www.catharinastichting.nl of neem contact op via (0181) 728 281. U kunt natuurlijk ook mailen via welzijnouderen@catharinastichting.nl of even binnenlopen aan de Rozemarijnstraat 42 te Brielle.

Lees meer lokaal nieuws op www.brielsnieuwsland.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws