Afbeelding
Foto: Anita Tempelman

Gerda bleek de ware liefde

Actueel 449 keer gelezen

Spijkenisse –John Koutstaal en Gerda Biemans gaven elkaar vandaag precies 60 jaar geleden het ja-woord in Rotterdam. Wethouder Mijnans ging bij het paar op de koffie om hen te feliciteren met dit diamanten huwelijksjubileum.

John werkte aanvankelijk als banketbakker en kok in lunchroom Sittard en had toentertijd verkering met ene Frannie. Toen hij haar een keer ging ophalen uit school zag hij daar Gerda die op dezelfde school zat. De vonk sloeg onmiddellijk over en John wist gelijk dat Gerda de ware voor hem was. Hij maakte het uit met Frannie en kreeg verkering met de toen pas 15-jarige Gerda, wiens moeder net als John bij de lunchroom werkte. Na anderhalf jaar verkering trouwde het jonge stel.

John werkte daarna als cargadoor en ging later bij de ECT aan de slag, waar hij op 52-jarige leeftijd met vroegpensioen ging. Enige tijd daarna kreeg hij diverse hartinfarcten, herstelde, en ging zich daardoor interesseren voor het menselijk lichaam. Vervolgens volgde hij een opleiding tot masseur en behaalde hiervoor het landelijk erkend diploma, waarmee hij aan de slag ging bij een voetbalclub in Vierpolders. Daarna werd hij achtereenvolgens masseur bij Wit Rood Wit Brielle, SCO '63 Spijkenisse en VV Hekelingen waar zijn jongste zoon trainer was.

Mevrouw en meneer Koutstaal kregen vier kinderen en zijn inmiddels (over)grootouders van acht kleinkinderen en een achterkleinkind. Hoe de familie vanuit Rotterdam via Hoogvliet uiteindelijk in Spijkenisse terecht kwam en het hen in 60 jaar huwelijk is vergaan, leest u volgende week in Groot Nissewaard.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws