Afbeelding
Foto: Pixabay

Gemeente Westvoorne wil extra regels voor terrassen

Actueel 272 keer gelezen

Westvoorne – De gemeente Westvoorne wil regels voor terrassen en uitstallingen. Die geven duidelijkheid en kunnen overlast voorkomen.

Terrassen maken de gemeente gezellig en levendig en dragen bij aan het imago en de uitstraling van de gemeente. Ondernemers hebben bovendien de mogelijkheid om tijdens de openingstijden op of boven de openbare weg uitstallingen te plaatsen. Te denken valt aan verplaatsbare kledingrekken, uitzoekbakken, reclameborden, bewegwijzering, bloembakken of ander decoratiemateriaal. Ook moeten ondernemers rekening houden met zaken als geluidsoverlast, belemmering van vrije doorgang en kwaliteitsuitstraling.

In Rockanje en Oostvoorne is echter regelmatig onduidelijkheid over de regelgeving voor terrassen en uitstallingen. De APV stelt al dat het dagelijks bestuur aanvullende regels kan opstellen voor de inrichting van terrassen, uitstallingen en reclameborden. Beleid biedt kaders voor de uitstraling van een terras en de mogelijkheden voor een uitstalling. Ondernemers worden betrokken bij de regels.

Lees meer lokaal nieuws op www.weekbladwestvoorne.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws