Afbeelding
Foto: PR

Molens Zuidland en Abbenbroek uit de steigers

Actueel 117 keer gelezen

Na maanden ingepakt en in de steigers te hebben gestaan zijn molens De Arend in Zuidland en De Hoop in Abbenbroek uitgepakt en ogen weer als nieuw.

Er is veel gebeurd in de afgelopen maanden op beide molens en dat is zichtbaar. Na intensieve werkzaamheden aan de romp van de molens is er nu een mooie frisse witte stuclaag te zien. Deze stuclaag aan de zuidwestzijde (waar meestal de wind vandaan komt) heeft als doel om de molens te beschermen tegen regen. Nu is het wachten op mooier weer zodat het houtwerk van beide molens geschilderd kan worden.

Vanaf zaterdag 2 maart kunt u voor al uw meel- en bakproducten weer terecht bij molen De Arend op de Molendijk 35 in Zuidland.

Molen De Arend neemt ook deel aan het evenement 'Kom in de Kas' op zaterdag 6 april en iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Bij voldoende wind zal de molen weer draaien. De restauratie is nog niet helemaal voltooid. De romp onder de stelling moet nog worden opgeknapt maar het budget op dit moment is ontoereikend.

Het bestuur van Stichting Molenbehoud Nissewaard is nog steeds op zoek naar windvangers (donateurs) om de kosten voor komend onderhoud te helpen dragen. Kijk voor meer info op www.molensnissewaard.nl

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws